В області відкрився наймасовіший центр вакцинації

22 липня 2021, 17:04

У Черкаському регіональному центрі підвищення кваліфікації Черкаської обласної ради відкрили наймасовіший центр вакцинації. Він працюватиме щоденно із 9:00 до 16:00 за адресою: вул. Байди Вишневецького, 17 . 

- Наразі 7 мобільних лікарських бригад робитимуть черкащанам щеплення вакциною "Модерна". Поки що пропускна спроможність до тисячі осіб в день, проте, якщо охочих вакцинуватися буде більше, то розширимо потужності Центру. Впевнений, що спільними зусиллями маємо зробити все, аби за цей рік подолати пандемію і нарешті повернутися до нормального життя без обмежень, - прокоментував очільник обласної ради Анатолій Підгорний.

Для того, щоб отримати вакцину, черкащани можуть зареєструватися за телефонами: (0472) 30-41-14, (044)344-87-06, або ж просто звернутися в Центр.

У МОЗ повідомляють, що “Moderna” — це мРНК-вакцина, розроблена американською компанією Moderna. Має кодову назву mRNA-1273 та торговельну назву Spikevax. Схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Ефективність вакцини становить 94.1%.

Нагадаємо, що з 20-го липня в Україні діє останній - 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років.  При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що з відкриттям 5-го етапу запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток “Дія” перестає працювати, адже тепер кожен охочий може записатися безпосередньо на щеплення.

Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриваються в різних містах України та працюють у робочі й вихідні дні. Повний перелік пунктів та центрів  з адресами й телефонами є на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Загалом на Черкащині 28 Центрів вакцинації, майже 100 пунктів щеплення та понад 20 мобільних бригад, які за потреби, теж можуть виїхати на місце і вакцинувати людей.

Працівників сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери, військовослужбовців, працівників структур державної безпеки та структур, які забезпечують роботу держави,  працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, а також організовані колективи з понад 50 охочими щепитися вакцинують мобільні бригади за місцем їхньої роботи.

Люди, які не можуть самостійно пересуватися, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації додому за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 або через свого сімейного лікаря. 

Нагадаємо, в Україні щеплення здійснюється вакцинами: Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/v-oblasti-vidkrivsya-naymasovishiy-centr-vakcinacii