Роман Сущенко відвідав Мошнівську та Канівську ОТГ

02 липня 2021, 16:15

У межах робочого візиту до об'єднаних територіальних громад перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко зустрівся з медиками КНП “Черкаська районна лікарня с. Мошни” та з міським головою Канева Ігорем Ренькасом, депутатами й активом громади.

Обговорили нагальні питання розвитку громад, хід децентралізації, медичної реформи, перспективи будівництва/ремонту доріг місцевого та національного значення, проблеми з цивілізованим управлінням відходами й очисними спорудами, передачі/обміну комунальним майном у зв'язку з реорганізацією громад, оцінили стан тепломереж та ризики техногенних катастроф.

- Окремо хотів би зупинитися на проблемах медицини. Зокрема, говорили про необхідність врегулювання конфліктів, які виникають між первинною та вторинною ланкою медицини, проблеми  виділення чи будівництва службового житла для молодих спеціалістів тощо. Під час спілкування лікарі наголошували на необхідності формування обґрунтованого тарифу на послуги, які має оплачувати НСЗУ, тому працюватимемо над підготовкою необхідного звернення до керівництва держави. З-поміж іншого є необхідність в оновленні обладнання. Як один із варіантів вирішення налагоджуватиму співпрацю із благодійними організаціями у Франції, - прокоментував Роман Сущенко.

На завершення зустрічей посадовець подякував активним учасникам за відвертість та відповідальне ставлення до виконання службових обов'язків.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/roman-suschenko-vidvidav-moshnivsku-ta-kanivsku-otg