У Черкасах обговорювали можливу співпрацю з Францією

08 червня 2021, 17:54

Очільник обласної ради Анатолій Підгорний зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном аби обговорити обмін досвідом та можливу співпрацю в аграрній, економічній, культурній та медичній сферах між Черкащиною та Францією. Ініціатором зустрічі був перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко. 

- Наша область уже не перший рік веде активну зовнішньоторговельну діяльність із Францією, хоч карантин дещо знизив загальні показники, але вони поступово покращуються і сподіваюся зовсім скоро вийдуть на докарантинний рівень, - інформує голова Черкаської облради Анатолій Підгорний.

Щодо співпраці у сфері охорони здоров’я, то Україна і Франція вже розпочали медичне міждержавне співробітництво. Планується поставка сучасних мамографів для більш точної діагностики раку. Тому керівники області разом із Послом відвідали Черкаський обласний онкологічний диспансер ЧОР.

Очільник Віктор Парамонов, як завжди, інформативно розповів і показав делегатам, завдяки чому комунальний заклад серед найкращих в Україні.

- Сподіваюся, що, як результат цієї зустрічі, Черкаський онкодиспансер теж отримає таке обладнання, – зазначив Анатолій Підгорний.

Перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко зауважив, що під час зустрічі окремо обговорили співпрацю у галузі культури та освіти.

- Важлива новина: Черкащина, а саме Черкаси, Канів та Чигирин будуть включені до Всесвітньовідомого фестивалю культури "Французька весна - 2022". Черкаси стануть дев'ятим містом, де буде проведено фестиваль. Посол Етьєн де Понсен висловив у цьому контексті повну підтримку. Говорячи про залучення французьких інвестицій та фахівців, він запропонував участь французьких банків та компаній у створенні сучасних технологічних підприємств з управління та переробки відходів на основі концесії. Особисто я запропонував французькому дипломату залучити до розвитку паркових зон та скверів міст Черкащини фахівців з ландшафтного дизайну, урбаністики та сучасної архітектури. Крім Черкас, особливу увагу звернув на Ватутіне (альтернативна енергетика та утилізація сміття), Тальне, Смілу, Умань та інші міста області, - прокоментував Роман Сущенко.

Детальніше дивіться у сюжеті "Ільдани".


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/u-cherkasakh-obgovoryuvali-mozhlivu-spivpracyu-z-francieyu