Анатолій Підгорний привітав обдарованих дітей Черкащини

01 червня 2021, 15:41

До Міжнародного дня захисту дітей очільник обласної ради Анатолій Підгорний привітав обдарованих черкащан, які вперше отримуватимуть стипендію голови обласної ради. Діти отримали сертифікати та невеликі подарунки.

Потім для них провели екскурсію Будинком Рад. Маленькі черкащани на кілька хвилин «приміряли» роль депутатів. Вони зареєструвалися у сесійній залі і одностайно «ухвалили» своє перше рішення.

- Коли важко працюєш, власними знаннями і вміннями здобуваєш перемогу, то привітання отримувати завжди приємно. Знаю, що для вас це далеко не єдина перемога, не перше визнання, дехто  уже показав свої вміння не лише по всій Україні, а й за кордоном. Проте я хочу, щоб ви знали - Черкащина вами пишається! Від свого імені та від депутатського корпусу дякую за вкладені сили і знання у кожне з ваших досягнень. Не зупиняйтеся на цьому, працюйте, перемагайте, демонструйте на що здатні черкащани. Ми у вас віримо і готові допомагати. Нехай стипендія стане для вас стимулом для  нових звершень, - привітав дітей очільник обласної ради.

Нагадаємо, згідно з рішенням обласної ради, щорічно п’ятеро черкащан, які мають значні досягнення у сферах освіти, культури та мистецтв, фізичної культури та спорту можуть отримати стипендію розмірі двох прожиткових мінімумів. Виплати з обласного бюджету здійснюватимуться щомісячно упродовж року.

Цьогоріч комісія з питань призначення стипендії  розглянула 32 заявки та визначила 5 переможців.

– У сфері освіти:

Ель Анссарі Маліка Абдельазізівна, яка навчається у Смілянській загальноосвітній школі. Упродовж лише останніх двох років вона активно бере участь у Всеукраїнських та міжнародних мовно-літературних конкурсах та займає там призові місця.

Білоусова Катерина Олександрівна – учениця 10-А класу Христинівського ліцею. Школярка лише за останні кілька років виборювала призові місця у різноманітних Всеукраїнських олімпіадах, зокрема  з української мови та літератури, географії, біології, трудового навчання, фізики, хімії, англійської мови тощо.

– У сфері фізичної культури та спорту:

Крот Максим Андрійович – учень 11-А класу Черкаської загальноосвітньої школи. Хлопець виховується у сім’ї бабусі і з 2011 року займається кікбоксингом, входить до основного складу юнацької збірної Черкаської області з кікбоксингу (WAKO) та має перший спортивний розряд. Із 2013-го року він виборює призові місця на обласних та Всеукраїнських змаганнях із цього виду спорту.

Снесар Анастасія Віталіївна, вихованка комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ЧМР, майстер спорту України з морських багатоборств, також вона є членом збірної команди України.  Анастасія брала участь у численних обласних та Всеукраїнських змаганнях, де виборола призові місця, а також має сертифікат Окремого юнацького підрозділу при 503 окремому батальйоні морської піхоти при проходженні ІІ етапу вишколу морського піхотинця.

– У сфері культури та мистецтва:

Самовол Марія Олександрівна. Десятирічна дівчинка навчається у Гельмязівській загальноосвітній школі. Із 2019-го року вона перемогла у кількох десятках конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівня. Марія співає, займається творчістю та виступає із дорослими колективами.

Більше фото ТУТ.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/anatoliy-pidgorniy-vidznachiv-obdarovanikh-ditey-cherkaschini