Заклади охорони здоров’я отримають фінасову підтримку з обласного бюджету

08 квітня 2021, 14:35

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів депутати розглянули низку розпоряджень облдержадміністрації щодо розвитку об’єктів охорони здоров’я, в тому числі і в сільській місцевості.

Інформувала присутніх заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Митюк.

У ході роботи члени комісії погодили внесення змін до Розподілу коштів бюджету розвитку у 2021 році в частині бюджетних призначень, передбачених головному розпоряднику бюджетних коштів та відповідальному виконавцю бюджетної програми – Департаменту будівництва Черкаської обласної державної адміністрації на «Виконання інвестиційних проектів в рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості», шляхом збільшення видатків: на капітальний ремонт Центру первинної медичної допомоги в смт Маньківка (189 520,00 грн); будівництво: амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Антонівка Шполянського району (погашення кредиторської заборгованості на суму 9 483,00 грн) та амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Червоний Кут Жашківського району (на суму 189 643,00 грн).

Загалом до перерозподілу підлягають кошти на суму 388 тисяч 646 гривень.

Окрім того, члени комісії погодили розподіл коштів на реалізацію проектів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах шляхом збільшення видатків загалом на суму 41 768,00 грн на оплату сертифікатів на ремонт приміщень приймальних відділень: семиповерхового хірургічного корпусу комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради»; лікувального корпусу комунального некомерційного підприємства «Золотоніська районна багатопрофільна лікарня» м. Золотоноша; головного корпусу комунального некомерційного підприємства «Канівська центральна районна лікарня» м. Канів; головного корпусу комунального некомерційного підприємства «Смілянська міська лікарня» Смілянської міської ради.

Погоджено також збільшення на 270 000,00 грн видатків бюджету розвитку обласного бюджету на об’єкт «Реконструкція будівлі приймального відділення з підвалом (літ S-І) під корпус № 2 Черкаського обласного кардіологічного центру».

Члени комісії за погодження проєктів рішень голосували одноголосно.

У роботі постійної комісії взяли участь заступники голови обласної ради Михайло Мушієк та Володимир Доманський.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/zakladi-okhoroni-zdorovya-otrimayut-finasovu-pidtrimku-z-oblasnogo-byudzhetu