Як громадам отримати кошти з державного бюджету на розвиток ЦНАП

30 березня 2021, 14:44

Як повідомляє сайт «Децентралізація», 24 березня Уряд затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) (Постанова №249).

231 млн грн у цьому році держава спрямує в громади для забезпечення доступності і підвищення якості адміністративних послуг. Головним розпорядником коштів субвенції є Міністерство цифрової трансформації України.

Особливості отримання субвенції на розвиток мережі ЦНАП пояснила Яніна Казюк, експертка з фінансів та інструментів регіонального і місцевого розвитку.

Вона зазначила, шо отримати кошти субвенції можуть виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, військово-цивільних адміністрацій.

«Документи на отримання коштів субвенції у 2021 році приймаються Мінцифрою протягом 30 робочих днів з дня набрання чинності постановою», - наголосила Яніна Казюк.

Субвенція надається на:

  • будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення ЦНАП, у тому числі на завершення розпочатих у попередніх бюджетних періодах робіт з будівництва;
  • облаштування будівель та приміщень (де розміщений ЦНАП), на забезпечення ЦНАП (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії.

У 2021 році обов’язковими умовами щодо надання субвенції є:

  • будівництво та облаштування/обладнання ЦНАП повинно здійснюватися з урахуванням вимог щодо доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та з урахуванням вимог Закону України “Про адміністративні послуги”, Примірного положення про центр надання адміністративних послуг, затвердженого постановою Кабміну від 20.02.2013 р. № 118, Примірного регламенту центру надання адміністративних послуг, затвердженого постановою Кабміну від 01.08.2013 р. № 588;
  • співфінансування у 2021 році з місцевих бюджетів та позабюджетних коштів, не заборонених законодавством, повинно бути в обсязі не менш як:

10% загальної вартості товарів, робіт і послуг 1-го року будівництва центрів;

10% залишкової вартості товарів, робіт і послуг з будівництва ЦНАП, розпочатих у попередніх бюджетних періодах;

30% загальної вартості закупівлі товарів, робіт і послуг на облаштування/обладнання ЦНАП (крім випадку, передбаченого підпунктом 4 пункту 11 Порядку та умов).

Примітка: Джерелами співфінансування коштів місцевих бюджетів не можуть бути інші міжбюджетні трансферти з державного бюджету місцевим бюджетам.

  • документи для отримання субвенції повинні бути подані в обсязі, визначеному Порядком та умовами, затвердженими цією Постановою Кабміну №249;
  • строки завершення робіт, що розпочаті в 2021 році, повинні не перевищувати: двох років для робіт з будівництва ЦНАП або одного року для робіт з облаштування/обладнання ЦНАП;
  • для розміщення ЦНАП повинні бути надані в установленому порядку відповідні земельні ділянки, будівлі, приміщення тощо;

Порядок отримання коштів субвенції

Виконавчим органам сільських, селищних, міських рад, військово-цивільними адміністраціями необхідно надіслати до Мінцифри клопотання для отримання субвенції та відповідні матеріали.

Щоб отримати субвенцію, необхідно подати клопотання (детальніше https://decentralization.gov.ua/news/13397)

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/yak-gromadam-otrimati-koshti-z-derzhavnogo-byudzhetu-na-rozvitok-cnap