У Черкаській філармонії покажуть мюзикл до дня народження Лесі Українки

25 лютого 2021, 10:31

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури Лесі Українки. З нагоди визначної дати у Черкаській обласній філармонії покажуть театралізований  концерт "Не стій, вербо" за твором Лесі Українки. Про це повідомляє Суспільне.

У виставі народні пісні поєднали із театралізованим виступом. Тож, за словами очільника комунального закладу Юрія Федоряки, це буде безперервний процес, цілий спектакль з сюжетною лінією від початку і до кінця.

Спеціально до прем’єри київська дизайнерка Оксана Полонець створила нові костюми синього кольору.

- Ми ще таких костюмів не мали. Він не схожий на всі наші вбрання. Не така спідниця, інша вишивка, корсет не такий – довгий, – розповіла заслужена артистка України Людмила Йосипова.

За словами Юрія Федоряки, до мюзиклу залучили всі колективи філармонії.

Виконавиця Мавки, артистка балету Кароліна Кіян таку роль виконуватиме вперше

- Це все для мене надзвичайно нове. Це дуже велика відповідальність – говорити текст, виконувати танцювальні рухи. Я трохи нервуюся, але ми надіємося, що все пройде на найвищому рівні, – зазначила Кароліна Кіян.

Зі слів дівчини, своїм виконанням вона хоче передати глядачам красу української поезії, пісні та любові в усіх її проявах.

Прем’єра відбудеться 25 лютого о 18-й годині.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/u-cherkaskiy-filarmonii-pokazhut-myuzikl-do-dnya-narodzhennya-lesi-ukrainki