Верховна Рада заборонила посадовцям місцевих рад та сільських, селищних, міських голів голосувати

22 лютого 2021, 15:34

При виникненні конфлікту інтересів Верховна рада заборонила посадовцям місцевих рад та сільських, селищних, міських голів голосувати. Таке рішення підтримали 287 депутатів на засіданні 19 лютого 2021 року після доопрацювання законопроєкту №3034а з пропозиціями Президента України Володимира Зеленського.

У пояснювальній записці до законопроєкту 3034а зазначається, що у законодавстві про конфлікт інтересів існує колізія, яка суперечить принципу правової визначеності й дозволяє несумлінним особам уникати відповідальності за явно протиправні діяння.

Згідно з порівняльною таблицею, за пропозиціями Зеленського і новим законом, сільський, селищний, міський голова, секретар, депутат сільської, селищної, міської ради, голова, заступник голови, депутат районної, обласної, районної у місті ради має повідомляти про конфлікти інтересів під час засідань офіційних органів відповідним установам. При цьому він не має права брати участь у розгляді, підготовці та прийнятті рішень.

Водночас, якщо про конфлікт повідомляється під час засідання ради або іншого органу місцевої влади, інформація про це обов'язково має вноситися до протоколу засідання.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/verkhovna-rada-zaboronila-posadovcyam-miscevikh-rad-ta-silskikh-selischnikh-miskikh-goliv