Роман Сущенко взяв участь у засіданні міжвідомчої ради, що визначила нових стипендіатів

28 грудня 2020, 14:53

Традиційно напередодні новорічно-різдвяних свят  проводиться засідання міжвідомчої ради з питань призначення стипендії голови ОДА обдарованим дітям.

Засновано виплати дітям ще у 2013 році, і за цей короткий час отримували грошове заохочення вже 35 дітей Черкащини.

Ось і на нинішнє засідання було подано кандидатури 30 претендентів з галузей освіти, культури, спорту, Службою у справах дітей тощо.

Серед здобувачів стипендії діти, які мають високий рівень навчальних досягнень та творчих здобутків не лише на теренах області, але і в різних всеукраїнських та міжнародних конкурсах, олімпіадах, є чемпіонами, рекордсменами і призерами престижних  спортивних змагань тощо.

«Дуже приємно, що серед установ та закладів, що подали кандидатів на присвоєння цієї престижної стипендії, є багато подань від колективів комунальних підприємств обласної ради. Приємно також відзначити зростаючу кількість дітей, які претендують на отримання такої відчутної фінансової підтримки, яка надається обдарованим дітям за рахунок коштів обласного бюджету, – зазначив перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко. – Ознайомившись із списком претендентів, практично виділити когось особливо не можна – всі діти заслуговують на підтримку. Тому сьогодні не раз доводилося повертатися до обговорення і визначення стипендіатів. Але кількість стипендій обмежена.Шляхом відкритого голосування обрали п’ять вихованців різних шкіл міста Черкаси та області, у т. ч. серед дітей-сиріт. Тому надалі будемо шукати й інші джерела для заохочення обдарованих дітей».

Довідково. Згідно положення про порядок призначення стипендії голови обласної ради вона призначається у розмірі прожиткового мінімуму терміном на один рік. У 2021 році її розмір становитиме 2395 гривень.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/roman-suschenko-vzyav-uchast-u-zasidanni-mizhvidomchoi-radi-scho-viznachila-novikh-stipendiativ