Громади області отримують державну землю у комунальну власність

16 грудня 2020, 09:04

За інформацією Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, впродовж 2020 року землі державної власності сільськогосподарського призначення передаються у комунальну власність громадам. У загальному шістдесят одній громаді Черкащини вже передано 113,8 тис. га. Днями ще шість ОТГ отримали в розпорядження майже 23,2 тис. га.

«Із 15 грудня розпочнеться другий етап, під час якого передаватимемо земельні ділянки, що були включені в перелік для продажу прав оренди, після проведення аукціону, а також земельні ділянки, на які надано дозволи для виготовлення проектів землеустрою, але такі проекти не подані на затвердження до цього часу, – поінформував присутніх під час цього заходу начальник Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ігор Віштак. – Тож разом із громадами Черкащини ми продовжуємо передачу земель. Цей процес, ініційований Головою Держгеокадастру Романом Лещенком, – важливий крок у реалізації земельної реформи в Україні».

Своєю чергою представники громад запевнили, що раціонально розпоряджатимуться землею, а також висловили сподівання на подальшу співпрацю й допомогу обласного Держгеокадастру в питаннях використання земель.

Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, що передані в комунальну власність органам місцевого самоврядування, розміщено на сайті Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в рубриці «Передача земель громадам».

Довідково:

Передача земель здійснюється відповідно до Указу Президента України від 15.10.2020 №449 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 №1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/gromadi-oblasti-otrimuyut-derzhavnu-zemlyu-u-komunalnu-vlasnist