Мокрокалигірська ОТГ виборола право на запровадження пілотного проекту «Соціальна громада»

07 жовтня 2020, 12:46

Мокрокалигірська громада увійшла до переліку відібраних  Міністерством соціальної політики для надання технічного оснащення з метою впровадження програми «Соціальна громада»,  виконання функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей. Тож нещодавно тут отримали сучасні комфортні меблі (меблі  для спеціалістів та відвідувачів, шафи для документів, тощо), а незабаром отримають також  і комп’ютерну техніку, в межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції і розвитку проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення», що повністю відповідає мінімальним технічним вимогам для впровадження «Соціальної громади».

Це дасть змогу набагато оперативніше оформляти надання допомог  матерям-одиначкам, дітям-інвалідам, допомоги після народження дитини, надання субсидій та компенсацій тощо.

- Тестування цього проекту, який Міністерство соціальної політики провело торік,  довів свою ефективність  і засвідчив, що комп’ютерна програма  «Соціальна громада», яка забезпечує електронний обмін даними, набагато спрощує обмін та опрацювання інформації, - розповідає начальник відділу соціального захисту населення Мокрокалигірської сільської ради Валентина Ващенко. - «Соціальна  громада» об’єднує у єдиному інформаційному середовищі «фронт»-офіси прийому документів від населення, що знаходяться у ЦНАП із структурними підрозділами соціального захисту населення, підпорядкованими райдержадміністрації, де приймається рішення про надання адміністративних послуг соціального характеру. Після опрацювання електронних заяв фахівці передають  громаді повідомлення про призначення чи відмову  усіх видів соціальних допомог та компенсаційних виплат із зазначенням її розміру та терміном дії, а також про взяття пільговика на облік, призначення житлової субсидії тощо.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/mokrokaligirska-otg-viborola-pravo-na-zaprovadzhennya-pilotnogo-proektu-socialna-gromada