Автобусні зупинки стали мистецькими арт-об’єктами

10 вересня 2020, 14:08

Як інформують у Червонослобідській ОТГ, декілька днів невтомної праці викладачів-художників та їх учнів - і дві автобусні зупинки села Червона Слобода перетворилися на унікальні художні арт-об’єкти.

- Керівництво громади залучило спонсорів, щоб придбати пензлики та спеціальні фарби, які не бояться дощів і морозів. А ескізи розписів було створено нашими викладачами, -  розповідає Іван Сапсай, директор КЗ «Червонослобідська дитяча музична школа», де навчають юних музикантів та художників. - Усього знадобилося більше 15 літрів фарби та чотири дні копіткої роботи викладачів класів образотворчого мистецтва нашої школи, яким допомагали їх вихованці.  Люди громади дуже задоволені, дякують, і на цьогорічний набір батьки почали більше записувати до нас своїх дітей - отака несподівана реклама вийшла нашій школі! Найбільше ми боялися вандалізму – але ні, зупинки нині стоять окрасою села.

 

- Складно було малювати у спеку, по 11 годин щодня, особливо - зупинку біля районної лікарні, оштукатурену «шубою», - розповідає викладачка школи Світлана Парфьонова. - Але ми не пошкодували: якщо ми не будемо, якщо ніхто не буде   –світ ніколи не зміниться на краще. Можливо, така краса надихне не смітити на зупинках і не пошкоджувати їх. А в холодну пору, коли не стане тепла і не буде листя і квітів, – це зігріватиме зір та даруватиме людям гарний настрій.

За словами директора школи Івана Сапсая, наразі готуються нові ескізи для розписів та проводиться попередній огляд автобусних зупинок у Вергунах, ще одному селі громади, - на предмет пошкоджень, необхідності попереднього ремонту до початку створення тут мистецьких полотен.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/avtobusni-zupinki-stali-misteckimi-art-obektami