Завдяки енергоощадним технологіям соціальні об’єкти будуть забезпечені теплом

31 липня 2020, 08:50

За повідомленням Ротмістрівської ОТГ, у більшості сіл громади уже провели повну заміну котлів на твердопаливні. Ось і зараз у селі Ковалиха споруджується котельня, що обігріватиме місцеву гімназію.

Як розповідає голова Ротмістрівської ОТГ Володимира Ховайба, котельня у Ковалисі споруджується гуртом, толокою. За кошти бюджету громада придбала котел, бетон та блоки для стін,  будматеріали для покрівлі надало СТОВ «Перемога», дошки - ПП Сопільняк.

На будівництві котельні працюють місцеві майстри – жителі Ковалихи. Приклад у цьому показують староста села і працівники гімназії. Спорудження нової котельні знаменує етап повного переходу Ротмістрівської громади на альтернативні енергоощадні технології.

Громада планує економити кошти бюджету не лише на відмові від газу: завдяки подрібнювачу гілок, який закупили для комунального підприємства, опалення частково проводитимуть трісками від переробки гілок, тому і дров на опалювальний сезон знадобиться удвічі менше.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/zavdyaki-energooschadnim-tekhnologiyam-socialni-obekti-budut-zabezpecheni-teplom