Члени бюджетної комісії обласної ради погодили розпорядження облдержадміністрації

23 липня 2020, 09:04

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Світлана Легойда провела засідання, на порядок денний якої було подано питання щодо погодження розпоряджень обласної державної адміністрації, прийняті в період між сесіями обласної ради.

Таких розпоряджень, що в основному стосуються розподілу бюджетних коштів, було близько десяти. Інформувала з кожного із них заступниця директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Тетяна Митюк. У загальному майже всі вони стосувалися галузі освіти.

Так, першим депутати-члени комісії розглянули розпорядження про розподіл та перерозподіл міжбюджетних трансфертів та зменшення доходів загального фонду обласного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду на суму 3 млн.700тисяч гривень та видатків розвитку (бюджет розвитку) спеціального фонду обласного бюджету на цю ж суму головному розпоряднику бюджетних коштів – Управлінню освіти і науки облдержадміністрації. Співдоповідала  з питань щодо галузі освіти заступниця начальника Управління освіти Оксана Сімушіна.

Також погоджено Управлінню збільшити доходи спеціального фонду обласного бюджету «Інші субвенції з місцевого бюджету» на суму 555 тисяч гривень та видатки розвитку (бюджет розвитку) спеціального фонду обласного бюджету на  програми та заходи у сфері освіти на відповідну суму.

Шляхом зменшення видатків споживання загального фонду санаторними закладами загальної середньої освіти з відповідним профілем для дітей, які потребують тривалого лікування, у сумі 642 526 грн, та спеціалізованими закладами загальної середньої освіти у сумі 200 000 збільшити видатки розвитку (бюджет розвитку) спеціального фонду на суму 842 526 грн та здійснити розподіл субвенції на капітальний ремонт приміщень Маньківського НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія; Вільшанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Городищенського району та Тіньківського закладу ЗОШ І-ІІІ ступенів Чигиринської міської ради.

Далі члени комісії погодили розподіл субвенції з Державного бюджету на проведення капітальних ремонтів закладів освіти. На підставі пропозицій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, на умовах забезпечення співфінансування з місцевих бюджетів розподіл коштів спрямовується на такі проекти:

Реконструкція покрівлі, заміна вікон склопакетами та утеплення фасаду Чигиринського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №2»;

Капітальний ремонт спортивної зали з утепленням зовнішньої частини фасаду Руськополянського ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів та капітальний ремонт системи опалення комунального опорного закладу «Лисянський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія – дошкільний навчальний заклад» Лисянської селищної ради.

Погодивши ще декілька розпоряджень, що стосуються сфери освіти, в тому числі, щодо підготовки кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти та іншими закладами освіти, а також підвищення кваліфікації, перепідготовки кадрів закладами післядипломної освіти, члени комісії розглянули інші розпорядження , зокрема, щодо галузі охорони здоров’я.

Так, у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених головному розпоряднику бюджетних коштів – Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, перерозподілено видатки на стоматологічну допомогу населенню та інші програми і заходи у сфері здоров’я.

Водночас у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених головному розпоряднику бюджетних коштів – Департаменту будівництва облдержадміністрації перерозподіляються кошти на реалізацію заходів щодо розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Погоджено низку розпоряджень, що підготовлено на засідання постійної комісії Департаментом соціального захисту облдержадміністрації. Так, члени комісії погодили розподіл коштів субвенції з обласного бюджету районним та міським бюджетам на виконання комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації учасників АТО, родин Героїв Небесної сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки, тощо.

У обговоренні питань порядку денного активну участь взяли члени комісії Олександр Вельбівець, Володимир Павличук, Анатолій Яріш та інші.

У роботі постійної комісії взяли участь голова облдержадміністрації Роман Боднар, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко та заступник голови обласної Михайло Мушієк, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації – головні розпорядники  бюджетних коштів.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/chleni-byudzhetnoi-komisii-oblasnoi-radi-pogodili-rozporyadzhennya-oblderzhadministracii