Спеціалізовані заклади, що перебувають на карантині, потребують додаткового фінансування з обласного бюджету

18 травня 2020, 11:47

Днями перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко разом з директором Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Русланом Чикалом відвідали Будищанський психоневрологічний інтернат. Там у відокремленій будівлі адміністративного корпусу, що поза межами карантинної зони, разом з керівниками цієї установи, а також Вікторівського, Стеблівського психоневрологічних інтернатів та Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих обговорили проблеми перебування підопічних цих закладів в умовах карантину та спільно окреслили ті проблемні питання, що виникли в результаті впровадження вимог щодо непоширення СОVID-19.

У ході обговорення зазначалося, що з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби у спеціалізованих закладах комунальної власності, що перебувають в управлінні департаменту соціального захисту, здійснюється постійний систематичний контроль за дотриманням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів.

На сьогодні всі ці заклади забезпечені необхідним запасом мийних і дезінфікуючих засобів. Систематично проводиться дезінфекція приміщень, посуду і кухонного обладнання тощо. Проводиться щоденний моніторинг, на випадок захворювання підготовлено приміщення ізоляторів.

На час карантину змінено режим роботи – працівники і обслуговуючий персонал, які контактують безпосередньо з підопічними, проживають на території закладу. Їх ротація проводиться через кожні 2 тижні.

Завдяки своєчасно вжитим заходам у спеціалізованих установах не допущено жодного випадку захворювання на COVID-19.

Водночас учасники зустрічі прийшли згоди, що нині є можливість поліпшити систему захисту від коронавірусу, застосувавши ПЛР-тести, що надійшли і є в наявності в необхідній кількості.

Враховуючи те, що працівники закладів працюють вахтовим методом, проживають і харчуються впродовж кожних двох тижнів в інтернатах, виникла потреба дофінансування зазначених установ, адже кошти на це передбачені не були. Окрім того, згідно рекомендацій уряду, зростають виплати на заробітну плату, які також не були передбачені в цьогорічних кошторисах .Тому вирішено звернутися до депутатів обласної ради щодо внесення змін до обласного бюджету 2020 року і виділити додаткові кошти на ці потреби.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/specializovani-zakladi-scho-perebuvayut-na-karantini-potrebuyut-dodatkovogo-finansuvannya-z