Монастирищенська районна рада провела позачергову сесію

04 травня 2020, 11:23

Позачергова 45 сесія Монастирищенської районної ради 7 скликання відбулася 30 квітня під головуванням голови районної ради Миколи Орендарчука. Сесію скликали у зв’язку з необхідністю передання майна медичним закладам району, внесення змін до штатів комунальних установ і до районного бюджету на 2020 рік.

На початку засідання депутати прийняли до комунальної власності на баланс КНП «Монастирищенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» автомобіль «Renault Duster Life» для медичного обслуговування сільського населення. Також передали автомобіль «ГАЗ» для тимчасового користування  КНП «Монастирищенська  центральна районна лікарня». Транспорт передали на умовах позики терміном на два роки у зв’язку із загостренням ситуації, пов’язаної із поширенням випадків COVID-19.

Далі депутати внесли зміни до районного бюджету на 2020 рік. Із резервного фонду  виділили 250 000 грн на запобігання поширенню коронавірусної інфекції в районі. Із них 170 000 грн – на придбання засобів індивідуального захисту, медичних препаратів виробів медичного призначення та 80 000 грн – на придбання інфрачервоних (безконтактних) термометрів, антисептиків, респіраторів, масок, костюмів тощо. Також передбачили 59 495 грн на здійснення виплат додаткової заробітної плати працівникам, які входять до спеціальної мобільної медичної бригади з проведення забору зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Зі спеціального фонду обласного бюджету районній лікарні виділено кошти у сумі 325 000 грн на придбання медичного обладнання. Крім того, за рахунок перерозподілу власних коштів виділено 417 940 грн на придбання дизпалива та бензину для санітарного транспорту та для забезпечення мобільної бригади з проведення заборів зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу (COVID-19).

За рахунок  субвенції з державного бюджету виділено кошти у сумі 689 303 грн на проведення централізованих заходів із лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет.  

 

Під час сесії депутати внесли зміни до структури й чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Монастирищенського району. Так збільшили граничну чисельність відділення стаціонарного догляду на три штатні одиниці молодших медичних сестер з догляду за хворими.

У ході засідання депутати продовжили термін дії контракту з директором закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Усмішка». Також затверджено проєкт землеустрою щодо встановлення меж населених пунктів Монастирищенського району.

На завершення роботи депутати вирішили звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності тимчасового зупинення медичної реформи в Україні.

У роботі сесії взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Руслан Терещук,  заступник начальника фінансового управління Оксана Недогода, керівники комунальних установ, представники засобів масової інформації.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/monastirischenska-rayonna-rada-provela-pozachergovu-sesiyu