Депутати Христинівської райради провели змістовну конструктивну сесію

20 березня 2020, 15:16

Днями голова районної ради Анатолій Бордунос провів 43-ю чергову сесію районної ради VIІ скликання.

У роботі сесії взяли участь 21 депутат районної ради, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Валюк, начальники структурних підрозділів  райдержадміністрації, міський голова Микола Наконечний, головний лікар КНП «Христинівська ЦРЛ» Віктор Кравчук, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Христинівського району Ольга Калініна та головний редактор газети «Трибуна Хлібороба» Валентина Добринська. 

На початку присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих військових та мирних жителів, які загинули в ході АТО/ООС на сході України.

Потім приступили до розгляду питань порядку денного. У ході роботи депутати внесли зміни та доповнення до рішень районної ради від 19.12.2018 №32-12/VII «Про районний бюджет Христинівського району на 2019 рік», від 18.12.2019 №41-4/VII «Про районний бюджет Христинівського району на 2020 рік» та затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2019 рік.

Серед наступних питань – створили комунальну науково-методичну установу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Христинівської районної ради Черкаської області та затвердили положення про проведення конкурсу на посаду завідувача та методистів цієї комунальної установи. 

Під час пленарного засідання депутати внесли зміни та доповнення до рішень районної ради від 19.12.2018 №32-6/VIІ «Про організацію харчування дітей пільгових категорій у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах і встановлення відсотку батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах району» та від 20.03.2019 №34-3/VIІ «Про Програму підтримки діяльності органів виконавчої влади в Христинівському районі на 2019-2020 роки».

Також депутати взяли до відома інформацію про виконання рішення Христинівської районної ради від 21.03.2018 №27-26/VII «Про звернення Христинівської районної державної адміністрації», затвердили проект землеустрою щодо встановлення межі села Углуватка Угловатської сільської ради Христинівського району та погодили проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Христинівка. 

Окрім того, депутати підтримали звернення депутатів Христинівської та Кам’янської районних рад Черкаської області.

Сесія пройшла конструктивно, при активній участі депутатів.

З усіх питань, внесених до порядку денного сесії, рішення приймалися переважною більшістю голосів.

Після завершення пленарного засідання головний лікар КНП «Христинівська ЦРЛ» Віктор Кравчук проінформував всіх присутніх про ситуацію щодо гострих респіраторних захворювань в районі, а також про підготовчу роботу та заходи щодо профілактики поширення коронавірусу та готовність персоналу до надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку підозри на COVID-19.

В свою чергу, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Валюк доповів про введення додаткових обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Христинівського району, яке було розглянуте на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/deputati-khristinivskoi-rayradi-proveli-zmistovnu-konstruktivnu-sesiyu