Тридцять шоста сесія обласної ради завершила свою роботу

18 березня 2020, 14:35

Сьогодні голова обласної ради Анатолій Підгорний провів третє пленарне засідання тридцять шостої сесії обласної ради, у роботі якого взяли участь 61 депутат.

Звертаючись до присутніх, він подякував усім обранцям, які прибули на засідання, підтвердивши таким чином своє розуміння, що окрім прав, мають ще й обов’язки, – обов’язки перед своїми виборцями ухвалювати рішення в їх інтересах. Тим більше, ситуація із запровадженням карантину щодо непоширення коронавірусної інфекції вимагає від депутатів оперативного розгляду і внесення змін до обласного бюджету задля ухвалення рішення про виділення коштів на ці заходи.

Тому було запропоновано включити до порядку денного питання та розглянути внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік з метою виділення коштів на проведення заходів щодо запобігання розповсюдження інфекції коронавірусу в Черкаській області.

У результаті рішення було ухвалено 53 депутатами.

Далі, продовжуючи розгляд питань порядку денного, депутати припинили права користування мисливськими угіддями державному підприємству «Канівське лісове господарство» та надали у користування товариству «Мисливське господарство «Клуб «Рось»; затвердили умови оплати праці заступнику голови Черкаської обласної ради Михайлу Мушієку, а наступним рішенням вивели його зі складу постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Підтримано клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України Тренкіна Ю.В. , за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурний розвиток обласного центру, значне оновлення сфери житлово-комунального комплексу міста Черкаси, активну громадянську позицію та окремим рішенням внесено зміни до рішення обласної ради від 26.06.2012 № 16-10/VI «Про заснування обласної стипендії перспективним спортсменам області».

Наступним заслухано інформації про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності прокуратури Черкаської області та Головного управління Національної поліції в Черкаській області на території області.

Інформували та відповіли на запитання депутатів прокурор Черкаської області Олександр Воронін і начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Михайло Куратченко.

У порядку контролю заслухано хід виконання низки програм: зайнятості населення Черкаської області на 2018-2020 роки, з якої інформував директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало; обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини» на період до 2020 року, про що інформував в.о. директора Департаменту  освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський; розвитку автомобільних доріг загального користування Черкаської області на 2019-2022 роки, з якою ознайомив присутніх директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Роман Бохін.

Про стан розвитку у Черкаській області важливих суб’єктів соціальної сфери: МСК  «Дніпро» м. Черкаси, аматорських футбольних клубів «Альтаїр» Драбів, «Златокрай» Золотоноша, «Росава» ОТГ Степанці, «Зоря-Академія» ОТГ Білозір’я та інших, а також єдиного професійного футбольного клубу «Черкащина» і додаткові заходи по їх організаційній, партнерській та рекламно-інформаційній підтримці інформував депутат Володимир Лашкул, однак для ухвалення рішення з цього питання голосів не вистачило.

Потім обранці розглянули і ухвалили низку звернень депутатів Черкаської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України – щодо недопущення закриття санаторних шкіл та санаторних шкіл-інтернатів у зв’язку з прийняттям Закону України «Про повну загальну середню освіту»; щодо вшанування пам’яті Піддубного І.М. до 150-річчя від дня його народження, яке відзначатиметься 8 жовтня 2021 року; щодо відтермінування реформи вторинної ланки медичної допомоги до завершення реформи децентралізації в Україні; щодо недопущення знищення суспільного телебачення і радіо в Черкаській області.

Ухвалено звернення і до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України – щодо можливості повернення спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість для сільгоспвиробників – виробників молока; щодо виділення додаткового фінансового ресурсу на лікування хворих на цукровий діабет.

Ініційовані звернення до Голови Верховної Ради України Д.О. Разумкова також підтримано. Вони стосуються недопущення прийняття без доопрацювання Законів України, окремі положення яких спрямовані на знищення мисливської та лісової галузі; щодо внесення змін до Кодексу законів про працю України та окремих питань діяльності професійних спілок.

Більшістю голосів підтримано звернення і до Міністра охорони здоров'я України – щодо внесення КНП «Уманська центральна лікарня» Уманської районної ради та  КНП «Смілянська багатопрофільна лікарня ім. Софії Бобринської» Смілянської міської ради до числа опорних лікарень Черкаського госпітального округу, а також до голови Держгеокадастру Башлика Д.О., голови Черкаської облдержадміністрації Боднара Р.М., в.о начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області щодо ситуації навколо відведення земельних ділянок в адмінмежах Зорянської сільської ради Христинівського району; про приєднання громад Черкаської області до народної ініціативи реформування земельних відносин.

Підтримано звернення до керівників правоохоронних органів Черкащини – щодо неналежного здійснення досудового розслідування ряду кримінальних проваджень, а також до Чорнобаївської районної ради – щодо ініціювання перед Черкаською обласною радою питання про присвоєння громадянину Хімічу А.І. звання «Почесний громадянин Черкащини»; окремим рішенням – заяву депутатів обласної ради для засобів масової інформації про неприпустимість таврування військовослужбовців та волонтерів у своїх публікаціях тощо.

Не знайшлося необхідної кількості голосів для ухвалення звернення до Голови Верховної Ради України щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів А. П. Стріхарського, О. О. Скічка та О. О. Арсенюка, які у парламенті проголосували за законодавство щодо запровадження ринку землі.

Розглянувши всі питання порядку денного, тридцять шоста сесія обласної ради завершила свою роботу.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/tridcyat-shosta-sesiya-oblasnoi-radi-zavershila-svoyu-robotu