Із резервного фонду обласного бюджету спрямують кошти для запобігання поширення коронавірусу

16 березня 2020, 12:19

Сьогодні проведено засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, у роботі якої взяв участь голова обласної ради Анатолій Підгорний.

За результатами обговорення стану справ на Черкащині, членами комісії ухвалено рішення про збільшення інтенсивності проведення заходів щодо запобігання розповсюдження інфекції коронавірусу. З цією метою із резервного фонду обласного бюджету спрямовується 3 млн грн на закупівлю необхідних медикаментів та засобів особистого захисту.

Органам місцевого самоврядування та виконавчої влади, підприємствам, установам області рекомендовано переходити на дистанційну форму роботи, а присутнім забезпечити температурний скринінг.

Окрему увагу варто приділити людям похилого віку та одиноким особам, які перебувають в зоні ризику. Усім відповідальним особам, зокрема органам соціального захисту райдержадміністрацій, ОТГ, медичним працівникам необхідно провести відповідні заходи та забезпечити соціальний супровід.

Разом із тим, на всіх рівнях необхідно проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу, особливо у населених пунктах, де є проблеми із Інтернет-зв’язком

Щодо торгово-розважальних центрів та закладів харчування: за рішенням комісії закладам рекомендовано встановити режим роботи установ в умовах карантинного періоду.

У заклади ТРЦ будуть спрямовані додаткові сили патрульної поліції для проведення роз’яснювальної роботи відвідувачам центру.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/iz-rezervnogo-fondu-oblasnogo-byudzhetu-spryamuyut-koshti-dlya-zapobigannya-poshirennya