Проведено засідання міжвідомчої регіональної робочої групи з адміністративно-територіального устрою

24 січня 2020, 11:56

Учора в малій сесійній залі Будинку рад  відбулося засідання міжвідомчої регіональної групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівня Черкаської області, у роботі якої взяли участь голова обласної ради Анатолій Підгорний, заступник голови обласної ради Андрій Сегеда і деякі депутати обласної ради.

Засідання вів голова облдержадміністрацій Роман Боднар. У роботі міжвідомчої групи взяли участь також народні депутати України Сергій Рудик і Андрій Стріхарський.

Обговорення розпочалося з Городищенського району і продовжувалося далі з представниками решти районів області і утворених та діючих на сьогодні об’єднаних територіальних громад, кожна сторона з яких наводила аргументи щодо того чи іншого бачення майбутнього об’єднання в рамках перспективного плану щодо адміністративно-територіального устрою.

Дискусію вели та відповідали на питання заступник голови облдержадміністрації Роман Карманнік і очільниця Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

У ході засідання наголошувалося, що для прийняття рішення щодо тих чи інших громад, тих чи інших висновків, в першу чергу необхідно керуватися методикою, щоб максимальна кількість ОТГ області були спроможними. Кожна з них повинна мати розвинену інфраструктуру, необхідні кошти для утримання і забезпечення опорних шкіл та інших бюджетних закладів, мати достатню кількість дітей, відповідні управлінські кадри тощо.

За результатами цього засідання рішення не ухвалювалися. Але обговорення дало змогу вислухати думку представників громад, щоб врахувати її при підготовці перспективного плану адмінустрою, який необхідно буде передати до Міністерства розвитку громад і територій вже  до кінця місяця.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/provedeno-zasidannya-mizhvidomchoi-regionalnoi-robochoi-grupi-z-administrativno-teritorialnogo