Обласний краєзнавчий музей запроваджує еко традиції

14 січня 2020, 11:29

Згідно традицій, зимові свята на Черкащині продовжуються до Водохреща. Обдаровувати побажаннями, привітаннями, подарунками, то давня добра традиція в ці дні. Ніхто не заперечить, що найкращі подарунки рідним, – виготовлені власними руками. Особливої популярності на сьогодні набувають еко тренди. А якщо це ще у давніх колоритних  етно уподобаннях та візерунках.

Черкаський обласний краєзнавчий музей намагається бути в тренді всіх нових або забутих традицій, обрядів, що відроджуються. Саме тому започаткував серію майстер-класів із виготовлення етно еко торбинок.

Ось і нещодавно завідувачка відділом етнології музею Вікторія Наумчук провела майстер-класу з їх виготовлення. Разом зі своєю донькою Іриною вона навчала учасників самостійно виготовляти їх та декорувати, дотримуючись певної системи знаків - символів і оберегів, які передавалися нашими предками із покоління в покоління.

Торбинки стали справжніми святковими подарунками для рідних, близьких учасників майстер-класу та нашої планети Земля, яку ми разом намагаємося рятувати від надмірної кількості  пластику.

Приємно усвідомлювати, що виготовлені власноруч речі є неймовірно корисними. В цьому переконались учасники майстер-класу.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/oblasniy-kraeznavchiy-muzey-zaprovadzhue-eko-tradicii