Прикордонна служба України поповнилась випускниками нової формації

13 жовтня 2017, 12:23
Прикордонна служба України поповнилась випускниками нової формації12 жовтня 2017 року в Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відбувся випуск прикордонників, що пройшли на службу в рамках проекту «Нове обличчя кордону».

Привітали випускників перший заступник голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Василь Серватюк, голова обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Черкаської міської ради, ветерани-прикордонники, рідні, близькі і товариші по службі.

Свідоцтво про закінчення навчального закладу отримали більше 300 випускників з яких понад 170 – дівчата. До слова, набір кандидатів на навчання стартував 28 березня. Партнером проекту виступило посольство США. Дія проекту передбачає створення підрозділів нового формату, щоб забезпечити високий рівень довіри громадян до охоронців державного кордону.

Прикордонна служба України поповнилась випускниками нової формації– Хочу відзначити, що успішна підготовка спеціалістів прикордонної служби в рамках проекту «Нове обличчя кордону», – це гарний початок якісних змін, що назріли, змін яких вимагає непроста ситуація в країні. Більше того – це ще один вагомий здобуток на шляху зміцнення недоторканності наших рубежів, – наголосив голова обласної ради під час виступу.

Олександр Вельбівець також привітав учасників урочистостей із прийдешніми святами –Днем захисника України, Днем Українського козацтва та одним із найшановніших православних свят – Покровою Пресвятої Богородиці: «Сила духу українського козацтва успадкована нинішніми поколіннями захисників народу. Саме тому сьогодні наша особлива подяка і уклін усьому доблесному українському воїнству, яке тримає оборону на Сході! І ми молитовно просимо у Пресвятої Богородиці миру, добра, суспільної злагоди для нашої країни, всього українського народу».

Він також відзначив службовців-прикордонників Почесними грамотами обласної ради, а заступника начальника Навчального центру Валентина Сухомлина – спільною грамотою обласної ради та облдержадміністрації.Прикордонна служба України поповнилась випускниками нової формації

У ході свята перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк вручив голові обласної ради Олександру Вельбівцю відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

У зверненні до присутніх прикордонників Василь Миколайович зазначив, що сьогодні держава і прикордонна служба країни отримала поповнення нової формації прикордонників, які справді мають стати «новим обличчям кордону». Адже міцність кордону – це не лише бойова, спеціальна та інженерна техніка, засоби зв’язку та прикордонного контролю. Це, – насамперед, – люди, добре навчені, належним чином озброєні, з високим моральним духом.

У подальшому випускники-прикордонники будуть направлені для проходження служби в Окремий контрольно-пропускний пункт «Київ» та Мостиський прикордонний загін і виконуватимуть завдання в столичному аеропорту та пункті пропуску «Краковець», що на кордоні із Польщею.