Постійні комісії обласної ради розглянули питання наступної сесії

12 жовтня 2017, 18:14
Постійні комісії обласної ради розглянули питання наступної сесії12 жовтня 2017 року провели засідання постійні комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини.

Розглядаючи профільні питання, постійна комісія з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, засідання якої вів її голова Костянтин Омаргалієв, на початку підтримала проекти рішень про погодження ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» надання у користування ділянок надр з метою видобування питних підземних вод Златокраївського родовища та про погодження КП «Комунальник-Сервіс» Шполянської міської ради надання у користування ділянок надр з метою видобування питних підземних вод Шполянського родовища.

Далі підтримано проект рішення щодо надання гірничого відводу Гельмязівському колективному підприємству «Будівельник» для розробки Коврайського родовища суглинків.

У ході засідання постійна комісія розглянула ряд інших питань.Постійні комісії обласної ради розглянули питання наступної сесії

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини своє засідання, яке відкрив і вів її голова Олександр Лошков, розпочала із заслуховування інформації т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в області Валентина Кожухівського щодо ходу виконання Програми забезпечення правопорядку, запобігання і протидії корупції в області на 2016-2020 роки.

Потім члени постійної комісії розглянули клопотання щодо нагородження Почесними грамотами Верховної Ради України Коваленка О. Я. та Костюченка В. О.

Також вони підтримали проект рішення про віднесення міста Корсунь-Шевченківський Корсунь-Шевченківського району Черкаської області до Категорії міст обласного значення.

Окрім цього, члени комісії одностайно проголосували за утворення комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради та підтримали внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 25.06.2015 №41 1/VІ про перспективний план формування територій громад Черкаської області.

Всі зазначені вище питання порядків денних рекомендовано включити до розгляду на сесії обласної ради.