Голова обласної ради провів прийом громадян з особистих питань

02 жовтня 2017, 18:43
Голова обласної ради провів прийом громадян з особистих питань2 жовтня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів прийом громадян з особистих питань.

До обласного керівника звернулися мешканці м. Черкаси: Наталія Ніколайчук і матір дитини-інваліда, хворого на ДЦП, Жанна Король.

Обом жінкам необхідна була грошова допомога на лікування: першій – на проведення хіміотерапії, а другій – на реабілітацію здоров’я 8-річного сина.

Фінансової допомоги попросила в голови обласної ради і жителька с. Ротмістрівка Світлана Гривенко.

Олександр Вельбівець підтримав заявниць, надавши відповідну допомогу коштами з наявного фонду. Голова обласної ради провів прийом громадян з особистих питань

З іншого приводу на прийом прийшов інвалід по зору, голова Черкаської обласної ГО людей з обмеженими можливостями «День», книговидавець Олександр Прилуцький.

Зокрема, він порушив кілька питань, а саме: щодо створення учбово-виробничого центру для людей з обмеженими фізичними можливостями, в якому ті мали б змогу навчитися спеціальностей або перекваліфікуватися і, зрештою, працевлаштуватися, отримати там юридично-правову допомогу тощо.

Окрім того, він попросив сприяння в облаштуванні соціального житла їх громадської організації, що взяла занедбаний будинок, і за рахунок власних та спонсорських коштів ремонтує його та планує облаштувати там квартири для інвалідів. Однак, коштів не вистачає, час від часу будівлю обкрадають.Голова обласної ради провів прийом громадян з особистих питань

Серед наступних питань, з якими заявник звернувся до голови обласної ради, – видавнича справа, підтримка книговидання і діяльність експертної ради; допомога дитсадку сільської громади с. Івахни Монастирищенського району та екологічне питання – порятунок малих річок, зокрема, русла річки Гірський Тікич у його верхів’ї.

Відповідно до повноважень голови обласної ради та в межах чинного законодавства Олександр Вельбівець дав роз’яснення для вирішення порушених питань.