На засіданні колегії облдержадміністрації розглядали питання легалізації заробітної плати, виконання місцевих бюджетів та соціально-економічного розвитку

20 вересня 2017, 20:41
На засіданні колегії облдержадміністрації розглядали питання легалізації заробітної плати, виконання місцевих бюджетів та соціально-економічного розвитку20 вересня 2017 року в малій сесійній залі Будинку рад проведено засідання колегії обласної державної адміністрації.

В її роботі взяли участь як члени колегії голова обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник голови обласної ради Вадим Гайович, голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, заступники голови та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, представники територіальних органів виконавчої влади та інші.

З першого питання, що значилося в порядку денному, щодо легалізації заробітної плати та трудових відносин, детінізації економіки та забезпечення підвищення мінімальної заробітної плати було заслухано начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Черкаській області Максима Криштопу, начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Світлану Зінник та першого заступника управління Держпраці в Черкаській області Віталія Мащенка.

На засіданні колегії облдержадміністрації розглядали питання легалізації заробітної плати, виконання місцевих бюджетів та соціально-економічного розвиткуПотім члени колегії розглянули питання про підсумки виконання місцевих бюджетів за перше півріччя 2017 року. Інформувала директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Нею повідомлено, що до місцевих бюджетів області зібрано у першому півріччі 2017 року 2 891, 0 млн. грн., що на 916,1 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.
Затверджені завдання з доходів до загального фонду місцевих бюджетів на січень-червень виконано на 110, 4 відсотка. У розрізі основних джерел надходжень досягнуто приросту з податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку і плати за землю.

На засіданні колегії облдержадміністрації розглядали питання легалізації заробітної плати, виконання місцевих бюджетів та соціально-економічного розвиткуВідмічено також, що 3 міста обласного значення, 5 районів і 3 об’єднані територіальні громади не досягли середньообласного показника приросту надходжень податку на доходи фізичних осіб.

Значну увагу приділено і розгляду питання про соціально-економічний розвиток та реалізацію Стратегії розвитку області, з якого інформував директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

Голова обласної ради, виступаючи в обговоренні питань порядку денного, вніс кілька конкретних пропозицій.

Насамперед, щодо розподілу коштів екологічного фонду. Проаналізувавши, як це відбувається – комісія розглядає проекти в квітні, тендерні закупівлі проходять в червні, початок робіт в кращому випадку у вересні, – наголосив, що готувати природоохоронні проекти потрібно вже зараз. Збір пропозицій та розроблених громадами і районами проектів на включення їх до переліку завершувати максимум до 15 січня, щоб вже у лютому проводити тендерні торги. В одному бюджетному році можна визначитися із залишком фінансування.

На засіданні колегії облдержадміністрації розглядали питання легалізації заробітної плати, виконання місцевих бюджетів та соціально-економічного розвиткуОкрім того, Олександр Вельбівець висловив незадоволення тим, що окремі райони не беруть участі у співфінансуванні ремонтів та утримання доріг. Цьогоріч з державного бюджету профінансовано ремонтні роботи найбільш аварійних ділянок по області. Значні обсяги вже виконано, але, маючи в місцевих бюджетах відповідний ресурс, депутати деяких районних рад і досі не прийняли рішення про співфінансування. Це докорінно неправильно, хоч би з морально-етичного боку.

Голова обласної ради звернувся до присутніх на колегії керівників районів переглянути своє ставлення до цієї проблеми і сказав, що візьме особисто участь в сесіях районних рад, де буде заплановано розгляд цього питання.

Далі члени колегії розглянули ще два питання: про роботу органів виконавчої влади області щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення та про стан виконавської дисципліни в органах виконавчої влади.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення. Вів засідання голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.