Навчання учасників семінару знайшло продовження в інших музеях Черкащини

12 вересня 2017, 18:52
Навчання учасників семінару знайшло продовження в інших музеях ЧеркащиниЯк повідомлялося раніше, з 4 по 8 вересня 2017 року у Черкаському обласному художньому музеї проведено навчання (семінар) з підвищення кваліфікації працівників закладів культури і мистецтв для музейників з усієї України.

Після теоретичної частини навчання учасники семінару відвідали музеї Черкаської області та ознайомилися з практичною стороною музейної роботи.

Колеги з Кам`янського державного історико-культурного заповідника представили театралізовану екскурсію у музичному супроводі.

Національний історико-культурний заповідник «Чигирин» представив пішохідні екскурсії по Холодному Яру, оглядини Дуба Залізняка, родинної церкви Хмельницьких у Суботові, резиденції гетьмана та музею Б. Хмельницького. Навчання учасників семінару знайшло продовження в інших музеях Черкащини

Це чудовий приклад того, який широкий пласт історичного минулого містить у собі серце України – Черкащина.

Також гостей приймав Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» – особливе, сакральне місце для усіх українців. Саме тут народився геній українського народу Тарас Григорович Шевченко, і саме на цій землі пройшло його дитинство.

Учасники семінару залишилися у захваті і від Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника, садиби Лопухіних – прекрасного палацового ансамблю, у якому поєдналися аристократична вишуканість неоготики та самобутність краю. Навчання учасників семінару знайшло продовження в інших музеях Черкащини

Черкаський обласний художній музей висловлює щиру вдячність колегам музеїв-заповідників Черкаської області, а також КЗ «Черкаська обласна філармонія Черкаської обласної ради», обласному комунальному підприємству «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради за співпрацю, дружній прийом та високий професіоналізм обслуговування делегації.