Депутати обласної ради прийняли низку нових програм

08 вересня 2017, 20:23
Депутати обласної ради прийняли низку нових програмПісля перерви, передбаченої Регламентом, пленарне засідання шістнадцятої сесії обласної ради було продовжено. Вів його голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Депутати активно обговорили та більшістю голосів прийняли кілька нових обласних програм, а саме: обласну програму запобігання виникнення захворювання домашніх свиней африканською чумою та інших інфекційних хвороб тварин, утворення резервного фонду матеріально-технічних засобів на випадок виникнення вогнища захворювання; обласну програму боротьби з амброзією полинолистою у Черкаської області на 2017-2021 роки, а також Програму підтримки діяльності творчих спілок Черкаської області на 2017-2021 роки.

Депутати обласної ради прийняли низку нових програмОкрім того, вони внесли зміни до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014 – 2020 роки; до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016 – 2020 роки; програми підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки; до рішень обласної ради – від 03.06.2016 № 5-2/VII «Про обласну програму охорони навколишнього природного середовища на 2016- 2020 роки»; від 03.03.2006 № 27-14/IV «Про встановлення обласних персональних стипендій»; у додаток до рішення обласної ради від 25.06.2015 № 41-1/VI «Про перспективний план формування територій громад Черкаської області» та ряду інших.

Наступним депутати заслухали інформацію директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко та затвердили проект рішення обласної ради від 23.12.2016 № 11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік».

Депутати обласної ради прийняли низку нових програмДалі підтримано клопотання перед Комітетом Верховної Ради України щодо присудження Премії Верховної Ради України учителю історії та правознавства Першої міської гімназії Черкаської міської ради Валерію Силенку; зміну назви об’єкта природно-заповідного фонду - гідрологічного заказника місцевого значення «Сабадашківський» в с. Сабадаш, Жашківського району на площі 52,4 га на гідрологічний заказник місцевого значення «Сабадаський».

Водночас, не надано згоди Канівській районній громадській організації мисливців та рибалок у користування мисливських угідь на території Канівського району; на припинення державним підприємствам «Смілянське лісове господарство» і «Черкаське лісове господарство» права користування частиною мисливських угідь, тому відповідно депутати зняли з розгляду наступні питання про надання ТОВ \"Мисливський клуб Фазан\"у користування мисливських угідь у вищезазначених лісових господарствах.

Депутати обласної ради прийняли низку нових програмСеред проголосованих питань – віднесення селища міського типу Шрамківка Драбівського району Черкаської області до категорії сіл; про перейменування села Поминик Маньківського район на село Калинівка, підтримавши рішення Маньківської районної ради та Вікторівської сільської ради Маньківського району та схваливши відповідне подання обласної ради до Верховної Ради України; внесення змін до складу постійних комісій Черкаської обласної ради; зняття з контролю деяких рішень обласної ради тощо.

Депутати обласної ради прийняли низку нових програмВ порядку контролю заслухано хід виконання рішення обласної ради від 24.04.2015 № 39-2/VI «Про обласну комплексну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки» та рішення обласної ради від 16.12.2016 №10-1/VIІ «Про обласну цільову програму «Екстрена медична допомога Черкащини на 2017-2020 роки».

Значну увагу депутати приділили розгляду питань щодо ходу виконання ремонтних робіт мосту через р. Дніпро автомобільної дороги Золотоноша-Черкаси-Сміла- Умань та роботи тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань перевірки та експертизи газової суміші, що реалізується жителям Черкаської області.

Депутати обласної ради прийняли низку нових програмДалі було розглянуто низку звернень депутатів Черкаської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, в тому числі про вжиття заходів щодо утримання професійно-технічних навчальних закладів; про вжиття заходів щодо виділення коштів на придбання шкільних автобусів; про необхідність збільшення для області обсягу субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню у 2017 році; недопущення передачі в концесію державних лісогосподарських підприємств та інші.

Однак в подальшому через відсутність кворуму, після консультацій з головами фракцій, в роботі шістнадцятої сесії обласної ради оголошено перерву. Продовження пленарного засідання відбудеться 20 жовтня 2017 року.