Питання екології та використання природних ресурсів будуть внесені на розгляд пленарного засідання сесії обласної ради

05 вересня 2017, 18:12
Питання екології та використання природних ресурсів будуть внесені на розгляд пленарного засідання сесії обласної ради5 вересня 2017 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Вів її голова комісії Костянтин Омаргалієв.

У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Одним із перших питань члени комісії заслухали директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталію Кравченко, яка ознайомила присутніх зі змінами до рішення обласної ради від 23.12.2016 № 11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік».

Далі розглянули внесення змін до обласних програм, зокрема: комплексної програми забезпечення техногенної та пожежної безпеки на території області, вжиття заходів щодо ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій та подій на 2016-2020 роки, про що інформував перший заступник начальника Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Сергій Озеран, а також до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки, про що інформував директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Демиденко.Питання екології та використання природних ресурсів будуть внесені на розгляд пленарного засідання сесії обласної ради

Члени комісії погодили проект змін до рішення обласної ради від 03.06.2016 №5-2/VIІ «Про обласну програму охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки», а саме до пункту 5, де передбачили такий орієнтовний обсяг фінансування на природоохоронні заходи до 2020 року: за рахунок коштів державного бюджету – 377 746,9 тис. грн.; за рахунок коштів місцевих бюджетів – 177 943,2 тис. грн.; за рахунок коштів суб’єктів господарювання – 15 060,1 тис. грн.; з інших джерел – 1 220,3 тис. грн. Загалом на суму 571 970,5 тис. грн.

Одноголосно члени комісії, враховуючи клопотання Сабадаської сільської ради Жашківського району, за поданням управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації, з метою приведення у відповідність назви об\'єкту природно-заповідного фонду до назви сільської ради, в адмінмежах якої він знаходиться, погодили проект рішення щодо зміни назви гідрологічного заказника місцевого значення «Сабадашківський» в с. Сабадаш, Жашківського району на площі 52,4 га на гідрологічний заказник місцевого значення «Сабадаський». Питання екології та використання природних ресурсів будуть внесені на розгляд пленарного засідання сесії обласної ради

Інформувала з вищезазначених питань начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олена Звягінцева.

На завершення засідання члени комісії погодили надання у користування товариству «Мисливський клуб Фазан» мисливських угідь для ведення мисливського господарства в лісових масивах Будянського, Смілянського, Городищенського лісництв ДП «Смілянське лісове господарство», а також в угіддях Дахнівського, Свидівського, Мошнівського лісництв ДП «Черкаське лісове господарство» та по межі судового ходу Кременчуцького водосховища за умови організації на цих територіях відтворювальних ділянок.