Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики

04 вересня 2017, 19:51
Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики4 вересня 2017 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики. Вела засідання її голова Наталя Кравцова.

Участь в її роботі взяли перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник голови обласної ради Вадим Гайович, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Розпочалося засідання з розгляду проекту рішення щодо внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 №11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік». Інформувала присутніх директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталя Кравченко.

Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політикиСеред питань, що значилися в порядку денному комісії, – низка тих, що безпосередньо стосувалися комунальної власності.

Спочатку члени комісії підтримали проект рішення щодо передачі об’єктів та майна з балансу Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, що його озвучив директор відповідного Департаменту Сергій Демиденко.

Потім членів комісії інформував начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров.

Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політикиЗапропонованими ним проектами рішень передбачено надати дозвіл комунальному підприємству «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» на передачу в оренду майна.

Зокрема, це стосується нежитлових приміщень: розташованих в адміністративній будівлі за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 193; та нежитлових приміщень і підвального приміщення, за адресою: м. Черкаси, вул. Сергія Амброса, 100.

Завдяки цьому планується отримати додаткові надходження та зняти деяке фінансове навантаження зі сплати комунальних послуг з балансоутримувача.

Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політикиЗа попередніми розрахунками при реалізації даного рішення у підприємства є можливість отримати близько 285 тис. грн. в рік.

Потім члени комісії підтримали проекти рішень про списання майна комунальної власності; внесення змін до рішення обласної ради від 09.06.2017 № 15-3/VІІ «Про передачу майна комунальної власності», а також про припинення юридичної особи – комунального підприємства «Уманська центральна міська аптека №78» Черкаської обласної ради.

Підтримано також питання, що стосуються діяльності закладів освіти, зокрема, про затвердження Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області.

Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політикиОдноголосно підтримано проекти рішень про призначення на посади керівників комунальних закладів: Андрія Дзюби – на посаду директора обласного КП «Готельний комплекс «Дніпро» та Валентини Ніколенко – на посаду генерального директора ОКП «Фармація».

В ході роботи депутати погодили надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та розглянули інші питання.

Після розгляду зазначених питань порядку денного постійна комісія прийняла рішення рекомендувати їх на пленарне засідання сесії обласної ради.