На Уманщині вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2017, 20:50
На Уманщині вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи 26 квітня 2017 року, у день 31-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, голова районної ради Оксана Супрунець, керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк та голова районної організації «Союз Чорнобиль України» Петро Сорока разом з громадськістю району відвідали село Піківець, де біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля відбувся мітинг-реквієм.

Під час цього мітингу хвилиною мовчання було вшановано мужніх рятівників, усіх тих представників Уманського району, які стали на шляху ядерної стихії.

На Уманщині вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи Керівництво району, депутати районної ради, очільники територіальних громад Уманщини, представники громадськості, учні Дмитрушківської ЗОШ І-ІІІ ступенів поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку.

«Сьогодні ми з почуттям вдячності і з щемом у серці згадуємо людей, які долучились до ліквідації екологічної катастрофи людства. Ми вшановуємо всіх наших земляків, які заплатили життям, прийнявши першими на себе хвилі радіаційного вибуху, і тих, хто з честю виконав обов’язок і вступив у смертельний двобій з невидимим ворогом. Усі вони стали героями, їх імена навіки вписані в історію народу, в історію Уманщини», – зазначила Оксана Супрунець, звертаючись до присутніх.

На Уманщині вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи Вона також наголосила, що депутати районної ради постійно переймаються питаннями соціального захисту чорнобильців і висловила вдячність активістам районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» за небайдужість до нелегких доль чорнобильців, за захист і підтримку громадян, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС було вручено почесні грамоти районної ради та райдержадміністрації і грошові винагороди.

Зокрема, за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації Чорнобильської катастрофи та з нагоди 31-ї річниці аварії на ЧАЕС Почесними грамотами районної ради були нагороджені: Коломієць Володимир Миколайович, житель села Родниківка; Музика Василь Дмитрович, житель села Танське; Тишкевич Михайло Тимофійович, житель села Доброводи.

На Уманщині вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи Почесною грамотою райдержадміністрації та грошовою премією нагороджено Козака Івана Степановича, жителя села Родниківка; Кулібабу Юрія Леонідовича, жителя селища Бабанка; Степанця Миколу Олексійовича, жителя села Вільшанка.

Берестівецького сільського голову Яременка Сергія Васильовича нагороджено Почесною грамотою Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації та грошовою премією.

На Уманщині вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи Під час заходу Оксана Супрунець також вручила Дипломи учням, які стали переможцями конкурсу малюнків «Чорнобильська палітра». Це Діденко Максим, учень 5 класу Дмитрушківської ЗОШ; Савченко Яна, учениця 8 класу Краснопільського НВК і Присяжнюк Марія, учениця 5 класу Родниківської ЗОШ. Голова районної організації «Союз Чорнобиль України» Петро Сорока кожному з них подарував книгу «Кобзар».

Окрім того, Петро Іванович вручив голові районної ради Оксані Супрунець орден «За заслуги» - відзнаку Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Цієї нагороди Оксана Анатоліївна удостоєна за активну громадську позицію, гуманність, милосердя, сердечне відношення до людей, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Чин панахиди з нагоди вшанування пам’яті жертв Чорнобиля та всіх, хто поклав життя у двобої зі смертельною ланцюговою реакцією, відслужив протоієрей Анатолій.