Олександр Вельбівець взяв участь у заходах із вшанування жертв чорнобильської катастрофи

26 квітня 2017, 16:45
Олександр Вельбівець взяв участь у заходах із вшанування жертв чорнобильської катастрофи26 квітня 2017 року в Соборному сквері біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» проведено заходи з нагоди 31-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, у яких взяв участь голова обласної ради Олександр Вельбівець. Він разом з керівництвом облдержадміністрації, Черкаської міської ради, представниками різних організацій, установ та закладів, громадськості міста поклав квіти до пам’ятного знаку.

Звертаючись до присутніх, Олександр Іванович сказав, що після пекельної техногенної катастрофи минуло більше 30 років, та, незважаючи на давність літ, це і нині відкрита суспільна рана.

Олександр Вельбівець взяв участь у заходах із вшанування жертв чорнобильської катастрофи– Радіаційний смерч забрав життя, скалічив долі й відібрав здоров’я багатьох українців. Та наслідки могли бути ще гіршими, якби у боротьбу із невидимим ворогом не вступили наші герої-ліквідатори, – наголосив голова обласної ради. – Рятуючи світ, вони пожертвували задля нас найдорожчим – своїм життям! Забути про це ми не маємо права! І ми, та наступні покоління повинні пам’ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати наших героїв та не допустити повторення подібного лиха у нашому житті!

Олександр Вельбівець взяв участь у заходах із вшанування жертв чорнобильської катастрофиОлександр Вельбівець зауважив, що і сьогодні серед нас проживають біля 120 тисяч мешканців Черкащини, потерпілих від аварії на ЧАЕС, та побажав усім Божого благословення, міцного здоров\'я, мирного неба та сімейного затишку.

Опісля керівники області відвідали храм-капличку на честь ікони «Чорнобильського Спаса», що зводиться неподалік, і там також вшанували жертв чорнобильської трагедії.