Проведено сесію Корсунь-Шевченківської районної ради

07 квітня 2017, 20:05
Проведено сесію Корсунь-Шевченківської районної ради7 квітня 2017 року голова районної ради Валерій Заболотній провів засідання позачергової 17-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради.

У її сесії взяли участь депутати обласної ради Віталій Веретільник та Валентин Галушко, голова районної державної адміністрації Василь Клименко, перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Ващенко, керівники установ та організацій району, секретар Корсунь-Шевченківської міської ради, сільські голови, представники засобів масової інформації.

Свою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання по вшануванню пам’яті загиблих під час Євромайдану, військовослужбовців і мирних жителів, загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України.

До порядку денного було внесено 6 питань, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Враховуючи звернення позафракційного депутата районної ради Анатолія Гайдая, до порядку денного обранці ще включили питання про звернення депутатів Корсунь-Шевченківської районної ради щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

В ході роботи депутати внесли зміни до районного бюджету на 2017 рік, до програм профілактики злочинності в Корсунь-Шевченківському районі на 2016-2017 роки та «Територіальна оборона на 2017-2018 роки».

Розглянули та затвердили список присяжних, погодили дострокове припинення повноважень депутата Корсунь-Шевченківської районної ради від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Черкащани» Миколи Прохоренка.

Також було розглянуто та підтримано два звернення депутатів Корсунь-Шевченківської районної ради, зокрема, про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та про скасування рішення НКРЕКП від 28.03.2017 року, відповідно до якого введено щомісячну абонентську плату громадянам за підключення до системи газопостачання.

З усіх питань порядку денного сесії було прийнято відповідні рішення.