Дитячий спеціалізований санаторій «Руська Поляна» обласної ради відсвяткував Всесвітній день здоров’я

07 квітня 2017, 18:52
Дитячий спеціалізований санаторій «Руська Поляна» обласної ради відсвяткував Всесвітній день здоров’я7 квітня 2017 року у Всесвітній день здоров’я заступник голови обласної ради Вадим Гайович разом з депутатом обласної ради декількох попередніх скликань, головою обласної організації Товариства Червоного Хреста Іваном Гретченком відвідали дитячий спеціалізований санаторій «Руська Поляна», що підпорядкований обласній раді.

Гостей зустрічали директор закладу Леонід Лащенко, його заступники, а також голова Черкаської районної організації Товариства Червоного Хреста Любов Коваль.

Спочатку вони взяли участь у загальній святковій лінійці, на якій дирекція і педагогічний та медичний персонал підбили підсумки багатьох спортивних і навчальних заходів, що проводилися напередодні.

Дитячий спеціалізований санаторій «Руська Поляна» обласної ради відсвяткував Всесвітній день здоров’яНа цій лінійці дітям, які відзначилися в різних конкурсах і змаганнях, проявили певні здібності, вибороли призові місця було вручено Грамоти спеціалізованої установи.

Окрім того, тим дітям, які під час перебування в санаторії опанували добрі навички з дотримання основ здорового способу життя та добре освоїли знання щодо профілактики захворювань, було вручено «Сертифікати волонтера».

Як наголосили Іван Гретченко і Леонід Лащенко, звертаючись до юних волонтерів, тепер вони мають ділитися цими знаннями з однокласниками, іншими учнями вдома, у своїх школах.

На завершення святкової лінійки гості передали дітям також декілька м’ячів для занять спортом.

Дитячий спеціалізований санаторій «Руська Поляна» обласної ради відсвяткував Всесвітній день здоров’яВадим Гайович висловив велику вдячність директору і всьому колективу за ту турботу, якою вони оточили дітей, які потребують особливого догляду і спеціального лікування, та створені матеріальні умови, адже з першого погляду було видно, що і на території, і в приміщеннях, панує порядок і чистота.

Користуючись нагодою, він вручив директору санаторію Леоніду Лащенку Почесну Грамоту обласної ради.

Підбиваючи підсумки перебування в дитячому спеціалізованому санаторії, заступник голови обласної ради зазначив, що депутатський корпус обласної ради буде і надалі приділяти максимум уваги цьому закладу, який діє круглорічно, адже від недуги тут лікуються та проходять профілактику діти з усієї області, а це більше двох тисяч осіб.

Дитячий спеціалізований санаторій «Руська Поляна» обласної ради відсвяткував Всесвітній день здоров’яСприяють оздоровленню прекрасні кліматичні умови, лікувально-профілактичний режим, повноцінне вітамінізоване харчування, лікувальний сон, максимальне перебування на свіжому повітрі, комплекс лікувально-оздоровчих заходів, фізіотерапевтичні процедури, лікувальна фізкультура.

Вільний час дітей організовується з урахуванням їх індивідуальних інтересів і рекомендацій лікаря: спортивні ігри, індивідуальні заняття музикою, місцевий туризм, дискотеки, демонстрація відеофільмів, комп’ютерні ігри, технічні гуртки, послуги бібліотеки.

На згадку про відвідини гості разом з персоналом санаторію висадили кілька хвойних дерев на алеї, що веде до будівлі школи.