В роботі пленарного засідання обласної ради знову оголошено перерву

05 квітня 2017, 20:26
В роботі  пленарного засідання обласної ради знову оголошено перерву5 квітня 2017 року сесія обласної ради продовжила свою роботу. Пленарне засідання відкрив і вів голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Розпочалося засідання із хвилини мовчання за загиблим в зоні проведення АТО військовослужбовцем Олегом Новохатьком.

Потім голова обласної ради Олександр Вельбівець виконав приємну місію: вручив нагороду – цінний подарунок (годинник) Голови Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування, соціально-економічний розвиток територіальної громади, активну громадську діяльність, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування голові постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин, депутату Олександру Лупашку, директору ПСП «Агрофірма «Шульц» Городищенського району.

В роботі  пленарного засідання обласної ради знову оголошено перервуУ ході розгляду питань порядку денного голова обласної ради нагадав, що на черзі 26-е питання, що було внесене фракцією БПП \"СОЛІДАРНІСТЬ\" щодо звернення депутатів Черкаської обласної ради до Президента України П. Порошенка, Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Голови Верховної Ради України А. Парубія, лідерів парламентських політичних сил щодо протидії гібридним загрозам національній безпеці України у зв’язку з агресією Російської Федерації.

З цього питання виступив голова фракції БПП \"СОЛІДАРНІСТЬ\", депутат Костянтин Омаргалієв та запропонував зняти це питання з розгляду, враховуючи протистояння фракцій на попередніх засіданнях щодо ухвалення єдиного тексту, з метою зосередження роботи депутатів на схваленні рішень, що належать до повноважень обласної ради і носять господарський характер.

В роботі  пленарного засідання обласної ради знову оголошено перервуДалі окремі депутати і активісти, які оточили трибуну, намагалися внести низку змін до порядку денного та до черговості розгляду питань. Однак голосування виявилося не результативним.

Таким чином, депутати розглянули питання у порядку, затвердженому раніше, і підтримали проект рішення про хід виконання рішення обласної ради від 19.09.2014 №34-5/VI «Про обласну програму «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю» на 2014-2017 роки» та надання у користування мисливські угіддя товариству «Мисливське господарство «Козацьке» Звенигородського району.

Водночас не знайшлося необхідної кількості голосів для ухвалення рішення про зміну меж зоологічного заказника місцевого значення «Виграївський».

В роботі  пленарного засідання обласної ради знову оголошено перервуБлок питань управління майном обласної комунальної власності розпочали з розгляду кадрових рішень.

Більшістю голосів було призначено Тараса Теліженка на посаду директора державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів» і Олену Кудрявцеву – на посаду директора обласного молодіжного ресурсного центру. Разом з тим, їх виявилося недостатньо для призначення Валентини Ніколенко – на посаду генерального директора обласного комунального підприємства «Фармація» і Володимира Жаботинського – на посаду директора ОКП «Готельний комплекс «Дніпро».

Потім депутати внесли зміни до кодів видів економічної діяльності суб’єктів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Черкаської області; надали дозвіл на списання майна комунальної власності; встановлення пільгової орендної плати на 2017 рік; внесли зміни та доповнення до рішень обласної ради і затвердили розподіл препаратів та виробів медичного призначення.

У той же час не набрали необхідної підтримки питання надання дозволу на передачу в оренду нерухомого майна КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності»; заходи щодо відновлення права обласної ради на використання земельної ділянки по вул. Мендєлєєва, 4 в м. Черкаси обласного КП «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради» тощо.

В роботі  пленарного засідання обласної ради знову оголошено перервуУ зв’язку з тим, що активісти не дали можливості депутатам працювати, голова обласної ради оголосив в роботі пленарного засідання перерву до 19 квітня.

Разом з тим, активісти заблокували вихід з сесійної зали і вимагали провести спільне засідання керівників фракцій політичних сил в обласній раді та узгодити єдиний текст звернення депутатів Черкаської обласної ради до керівництва держави з приводу ситуації на Донбасі, що заважає конструктивній роботі депутатського корпусу.

Таке засідання проведено. Єдиний узгоджений текст підготовлено і підписано керівниками всіх депутатських фракцій обласної ради. Звернення заплановано розглянути і схвалити на пленарному засіданні, щойно розпочнеться робота сесії.