В обласному художньому музеї мистецька кафедра ЧНУ презентувала виставку творчих робіт

31 березня 2017, 17:53
В обласному художньому музеї мистецька кафедра ЧНУ презентувала виставку творчих робіт З нагоди 15-річчя утворення кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 30 березня 2017 року у стінах обласного художнього музею Черкаської обласної ради відкрилася виставка студентських робіт, виконаних під керівництвом досвідчених викладачів кафедри.

В обласному художньому музеї мистецька кафедра ЧНУ презентувала виставку творчих робіт Експозиція складається з-понад двохсот творів. Виставка презентує усе розмаїття стилів, напрямків, технік творчої палітри художнього мистецтва, що викладають на кафедрі. Серед робіт також твори добре знаних майстрів: Неоніли Недосєко, Максима Гладька, Олександра Євтушка, Ірини Чернявської, Євгена Якшина, Віктора Снісаренка, які здобували вищу освіту у стінах закладу.

Виставка складається з двох самостійних блоків: графіки й графічного дизайну та живопису, які вдало поєднуються з декоративним напрямком кафедри.

В обласному художньому музеї мистецька кафедра ЧНУ презентувала виставку творчих робіт Привітав викладацький склад кафедри, учасників виставки з її відкриттям ректор національного університету імені Богдана Хмельницького, професор Олександр Черевко, який з гордістю відзначив наявність такої унікальної творчої майстерні, яка посідає одне з чільних місць в культурному просторі Черкаської області.

Історія кафедри.

В обласному художньому музеї мистецька кафедра ЧНУ презентувала виставку творчих робіт У 2002 році у ЧНУ імені Б. Хмельницького було розпочато підготовку художників, фахівців із декоративного оздоблення інтер’єру, художньо-комп’ютерної графіки на основі класичних і національних мистецьких традицій.

З 2008 року кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва увійшла до складу Навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

В обласному художньому музеї мистецька кафедра ЧНУ презентувала виставку творчих робіт Свій творчо-професійний досвід передають студентам: народний художник України Іван Бондар, заслужений художник України Іван Фізер, заслужений художник України Віктор Олексенко, кандидат педагогічних наук, доцент Лілія Полудень, кандидат мистецтвознавства Оксана Куліш.

А також молоді викладачі, які підвищують свій фаховий рівень в аспірантурах Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (м. Київ), Львівської національної академії мистецтв, Харківської державної академії дизайну та мистецтв та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

В обласному художньому музеї мистецька кафедра ЧНУ презентувала виставку творчих робіт Невід’ємною частиною роботи кафедри є виставкова діяльність, творчі виставки викладачів і студентів у Черкаському художньому музеї, у Музеї Кобзаря, в інституті підвищення кваліфікації, в дитячих бібліотеках, а також в Канівському музеї народного декоративного мистецтва при Шевченківському національному заповіднику.

Активна частина студентів бере участь у регіональних, обласних та персональних художніх виставках.