В роботі сесії обласної ради оголошено перерву. Продовження засідання заплановано на 5 квітня

31 березня 2017, 18:15
В роботі сесії обласної ради оголошено перерву. Продовження засідання заплановано на 5 квітняСьогодні, 31 березня 2017 року, відбулося друге пленарне засідання обласної ради. Розпочалося воно з хвилини мовчання за загиблими в зоні проведення антитерористичної операції.

Потім перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, який відкрив і вів засідання, запропонував перейти до розгляду питань порядку денного.

Першими питаннями другого пленарного засідання значилися звернення до керівництва держави щодо врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні, щодо підтримки торговельної блокади окупованого Донбасу, щодо протидії гібридним загрозам національній безпеці України у зв’язку з агресією Російської Федерації тощо, підготовлені різними фракціями політичних сил в обласній раді. Саме ці звернення стали «каменем спотикання» на попередньому засіданні обласної ради, через які оголосили перерву для вироблення узгодженої позиції.

В роботі сесії обласної ради оголошено перерву. Продовження засідання заплановано на 5 квітняСьогодні на засіданні знову виникла дискусія, коли спочатку депутат Михайло Мушієк (фракція ВО «Батьківщина») з трибуни оголосив текст звернення, що, за його словами, «консолідований і компромісний», узгоджений «більшістю фракцій», а потім депутат Костянтин Омаргалієв (фракція БПП «СОЛІДАРНІСТЬ») оголосив альтернативний варіант, в якому, як він зауважив, враховано пропозиції консолідованого варіанту.

У підсумку жоден проект звернення не набрав більшості голосів присутніх на засіданні обласної ради депутатів, щоб внести його до порядку денного.

В роботі сесії обласної ради оголошено перерву. Продовження засідання заплановано на 5 квітняВнаслідок цього депутати від фракції ВО «Свобода» заблокували трибуну та розгорнули чергову дискусію. Але повернутися знову до розгляду зазначених питань не вдалося.

Після перереєстрації в залі не набралося необхідних для подальшої роботи кількості депутатів.

В роботі сесії оголошено перерву. Продовження пленарного засідання відбудеться 5 квітня.