У день вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка місто Канів і Чернечу гору відвідала дружина Президента України

10 березня 2017, 18:08
У день вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка місто Канів і Чернечу гору відвідала дружина Президента України10 березня 2017 року до Канева завітала Марина Порошенко, дружина Президента України.

Зустрічали Марину Анатоліївну голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, міський голова Ігор Ренькас та голова райдержадміністрації Дмитро Шелест.

У день вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка місто Канів і Чернечу гору відвідала дружина Президента УкраїниСпочатку вона відвідала Канівську міську школу №4, куди привезла «Книгу Миру» – загальнонаціональний проект, запроваджений з її ініціативи, в якій діти України висловлюють свої побажання щодо встановлення миру у нашій державі.

Цього дня канівські школярі долучилися до цієї акції і разом з Мариною Анатоліївною розмістили у Книзі фотографії своїх рідних та написали власні особисті думки і мрії про мир у нашій державі. Таке право було надано першочергово тим учням, чиї батьки зараз перебувають в зоні АТО і захищають незалежність України.

У день вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка місто Канів і Чернечу гору відвідала дружина Президента України– Зараз, коли в країні війна, коли наші воїни протистоять агресії та борються за мир, дуже важливо показати наше прагнення до миру, показати світу, що українці – миролюбна нація і хоче жити мирно, – звернулася Марина Порошенко до присутніх. – У цій книзі зібрані побажання дітей з різних регіонів України. В ній також є побажання моїх дітей. До того ж ця книга вже побувала і за кордоном – у Стамбулі та Нью-Йорку. Сподіваюся, що вона стане провісником довгоочікуваного миру в Україні.

У день вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка місто Канів і Чернечу гору відвідала дружина Президента УкраїниЗаповнивши сторінки книги, діти мали можливість поспілкуватися з дружиною Президента та сфотографувалися на згадку.

Потім в актовій залі навчального закладу відбулася зустріч з педагогічним і учнівським колективом. На початку діти виконали декілька художньо-танцювальних композицій та пісень на слова Т.Г.Шевченка.

У день вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка місто Канів і Чернечу гору відвідала дружина Президента УкраїниМарина Анатоліївна звернулася до учасників зустрічі з теплими вітаннями. Окрім того, у своєму короткому виступі вона зазначила, що 10 березня виповнюються 156-і роковини смерті Тараса Шевченка – нашого геніального Поета, Кобзаря, Пророка, чиє полум’яне слово будить українців та закликає до свободи, надихає нинішні покоління боротися проти ворогів, як прихованих, так і відвертих. Вона подякувала колективу школи і всім жителям міста за те, що вони бережуть пам\'ять про великого українського сина, який народився на Черкащині і тут знайшов спочинок на Чернечій горі.

У день вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка місто Канів і Чернечу гору відвідала дружина Президента УкраїниПісля зустрічі у школі Марина Порошенко у супроводі керівників області піднялася до могили Тараса Григоровича. Разом вони вклонилися праху Великого Кобзаря та поклали букети квітів на могилу, де він спочиває вічним сном.

А потім учасники заходу завітали до музею, де оглянули оновлені експозиції. На згадку про перебування Марина Порошенко залишила у Книзі відгуків запис про свої враження.