На засіданні консультативно-координаційної ради обговорили питання об`єднання громад Чигиринщини

28 лютого 2017, 11:13

На засіданні консультативно-координаційної ради обговорили питання об`єднання громад ЧигиринщиниДнями, відповідно до плану роботи Чигиринської районної ради, в селі Тіньки відбулося чергове виїзне засідання консультативно-координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

Свою роботу члени консультативно-координаційної ради розпочали із огляду комунального підприємства «Світанок - Тіньки», яке забезпечує село питною водою. Про роботу підприємства розповідали сільський голова Віктор Харченко та директор підприємства Іван Костенко.

Також в рамках наради її учасники відвідали заклади соціальної сфери села – оглянули Тіньківський дитячий садочок, сільську амбулаторію, загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.

На засіданні консультативно-координаційної ради обговорили питання об`єднання громад ЧигиринщиниТут члени консультативно-координаційної ради спільно зі школярами та вчителями, жителями громади взяли участь в урочистому відкритті спортивного залу, який був реконструйований за рахунок спільних коштів обласного, районного та сільських бюджетів.

З вітаннями до гостей першим звернувся сільський голова Віктор Харченко. Потім голова районної ради Валентина Алєксєєвець та голова райдержадміністрації Володимир Клименко привітали із завершенням реконструкції спортивного залу та висловили слова щирої й сердечної вдячності всім учасникам за реалізацію проекту, зокрема, депутатам всіх рівнів.

На засіданні консультативно-координаційної ради обговорили питання об`єднання громад ЧигиринщиниВітальну естафету з нагоди відкриття спортивного залу продовжив депутат Черкаської обласної ради Роман Буданцев.

Потім члени консультативно-координаційної ради провели засідання в Будинку культури, де обговорили питання об`єднання громад. Участь в якому взяли начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Федченко, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Олена Яковенко, начальник Чигиринського сектору управління ДСНС у Черкаській області Олександр Лазоренко.

На засіданні консультативно-координаційної ради обговорили питання об`єднання громад ЧигиринщиниВ ході наради її учасники обговорили питання щодо перспектив розвитку громади в умовах реформування органів місцевого самоврядування, проблем, переваг та недоліків такого об`єднання.

Детальний аналіз щодо отриманих доходів та видатків територіальних громад відповідно до перспективного плану добровільного об’єднання зробив начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Федченко. Він також ознайомив із розрахунками отримання доходів та розподілу видатків територіальної громади при умові об’єднання в одну громаду з центром у м.Чигирин.

На засіданні консультативно-координаційної ради обговорили питання об`єднання громад ЧигиринщиниСвою думку щодо перспективного об’єднання громад мали змогу висловити всі сільські голови району, поділитися власними думками. Виступаючі у своїх промовах аналізували всі плюси та мінуси, гостро непокоїлись майбутньою долею земляків та різних установ соціальної сфери.

На засіданні консультативно-координаційної ради обговорили питання об`єднання громад ЧигиринщиниЗахід пройшов жваво та емоційно. Підбиваючи підсумки засідання, варто зауважити, що більшість присутніх притримувалися думки щодо об’єднання в єдину спільну громаду з центром в м. Чигирин.

На завершення засідання члени Консультативно-координаційної ради із задоволенням подивилися цікаву концертну програму Тіньківського колективу художньої самодіяльності.