Голова обласної ради наголошує на ефективному розподілі фінансових ресурсів районами

27 лютого 2017, 18:07
Голова обласної ради наголошує на ефективному розподілі фінансових ресурсів районами24 лютого 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у пленарному засіданні Звенигородської районної ради, яку провів голова ради Володимир Кучер. На засіданні також були присутні депутати обласної ради – Олексій Озірний і Сергій Куліков, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко, сільські голови, керівники установ і організацій, громадськість району.

На початку роботи присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у боях на Сході країни. Голова районної ради вручив дипломи переможцям районного етапу конкурсу на кращу сільську раду.Голова обласної ради наголошує на ефективному розподілі фінансових ресурсів районами

Першим питанням порядку денного депутати заслухали звіт голови райдержадміністрації Василя Довбуша про виконання програм соціально-економічного розвитку району та делегованих районною радою повноважень за 2016 рік. Розглянуто звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік і внесені зміни до районного кошторису на поточний рік.

Під час обговорення фінансових питань Олександр Іванович звернув увагу присутніх на те, щоб під час наступного розподілу районного кошторису були заплановані видатки на ті проекти, що реалізовуються за рахунок співфінансування із бюджетів різних рівнів:

Голова обласної ради наголошує на ефективному розподілі фінансових ресурсів районами– Важливо вже зараз передбачити у районному бюджеті необхідний ресурс для співфінансування пріоритетних галузей, щоб бути впевненими в тому, що проекти від Звенигородського району фінансово підкріплені й на обласному рівні не було жодних затримок із виділенням іншої частини ресурсу.

Також депутати схвалили виділення коштів для надання одноразової адресної матеріальної допомоги; затвердили Порядок проведення конкурсного відбору та призначення і звільнення керівників підприємств, установ, закладів спільної власності територіальних громад сіл, міста Звенигородського району та розглянули інші питання.

Наприкінці сесії голова обласної ради відповів на ряд питань депутатів та присутніх у залі. Зокрема, із питань соціального захисту дітей, заощадження енергоносіїв бюджетними установами і закладами, екологічних та питання створення госпітальних округів тощо.