На сесії Жашківської районної ради багато уваги приділено районним програмам – затвердженню нових, внесенню змін до діючих та їх виконання

23 лютого 2017, 15:36
На сесії Жашківської районної ради багато уваги приділено районним програмам – затвердженню нових, внесенню змін до діючих та їх виконання22 лютого 2017 року під керівництвом голови районної ради Максима Салія проведено чергову дванадцяту сесію районної ради сьомого скликання.

В роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Бойко, керівники підприємств, установ, організацій, громадськість, ЗМІ.

На початку пленарного засідання голова районної ради Максим Салій та голова райдержадміністрації Сергій Бойко від імені Президента України Петра Порошенка вручили орден «За мужність» ІІІ-го ступеня учаснику АТО Бориславському Вадиму Петровичу.

Потім депутати затвердили порядок денний, до якого було внесено 47 питань. Традиційно це питання бюджету, комунальної власності, земельних відносин тощо.

На сесії Жашківської районної ради багато уваги приділено районним програмам – затвердженню нових, внесенню змін до діючих та їх виконанняОдним з перших народні обранці заслухали та схвалили звіт голови райдержадміністрації Сергія Бойка щодо виконання програм розвитку Жашківського району та делегованих районною радою повноважень.

В ході роботи депутати заслухали також інформації – керівника Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури і начальника Жашківського відділення Уманського відділу Головного Управління Національної поліції в Черкаській області та про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Жашківського району за 2016 рік.

Заслухавши інформацію останнього доповідача, деякі депутати запропонували висловити недовіру начальнику Жашківського відділення Уманського відділу Головного Управління Національної поліції в Черкаській області Роману Ражеву, однак рішення не набрало більшості голосів.

Крім того, депутати не підтримали низку рішень про затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативно - грошової оцінки земельних ділянок державної власності Головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області земельних ділянок в населених пунктах: Безпечна, Соколівка, Леміщиха, Тихий Хутір, Хижня, Конело – Хутори.

Багато уваги приділили затвердженню нових районних програм: економічного та соціального розвитку району на 2017 рік; цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2017-2020 роки; підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2020 роки; забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом у 2017-2020 роках та «Інноваційні школи Жашківщини» на період до 2020 року.

В порядку контролю заслухано виконання районних програм, зокрема: захисту прав споживачів у Жашківському районі на 2012-2016 роки; розвитку культури на 2016 рік; поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2013 – 2016 роки; цільову соціальну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2014-2016 роки; проведення уточнення Державного реєстру виборців Жашківського району на 2016 рік; організації та фінансування громадських та інших робіт тимчасового характеру у 2016-2017 роках.

Далі внесено зміни до вже існуючих районних програм, зокрема: здоров’я населення Жашківщини на 2016 – 2017 роки; «Турбота» на 2015-2020 роки; енергоефективності та енергозбереження у Жашківському районі на 2016-2019 роки.

На пленарному засіданні було розглянуто ряд інших актуальних питань та прийнято відповідні рішення.