Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянула і підтримала запропоновані зміни до бюджету

25 листопада 2016, 15:36
Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянула і підтримала запропоновані зміни до бюджету25 листопада 2016 року провела засідання постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Вела засідання голова постійної комісії Світлана Легойда.

У порядку денному, як і зазвичай, питання про внесення змін до рішення обласної ради від 29.12.2015 року №2-3/VII «Про обласний бюджет на 2016 рік».

Інформувала присутніх директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко. Наталія Миколаївна зазначила, що обласною державною адміністрацією в ході виконання бюджету відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України та положень рішення Черкаської обласної ради від 29.12.2015 №2-3/VII «Про обласний бюджет на 2016 рік» прийнято ряд розпоряджень, що стосуються змін до його показників.

Зокрема, здійснюється частковий розподіл субвенції місцевим бюджетам на виконання Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв та здійснюється перерозподіл субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток регіонів.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянула і підтримала запропоновані зміни до бюджетуПотім, з Державного бюджету для Черкаської області передбачено субвенції на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І – ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

Розподіл субвенції між місцевими бюджетами області здійснено пропорційно кількості сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів, які перебувають на обліку та потребують поліпшення житлових умов відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 №719.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянула і підтримала запропоновані зміни до бюджетуЗдійснюється перерозподіл видатків по Департаменту соціального захисту населення та управлінню культури облдержадміністрації.

Окрім того, по управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації також здійснюється перерозподіл видатків загального фонду, передбачених Золотоніському районному бюджету на виконання заходів регіональної Програми інформатизації сфери охорони здоров’я Черкаської області на 2015–2020 роки.

Водночас, зміни вносяться для забезпечення проведення видатків на здійснення державних програм соціального захисту населення у 2016 році, в тому числі на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот тощо.

У результаті обговорення запропонованих змін комісія прийняла рішення підтримати їх.