Валентин Тарасенко: «Відкриття регіонального Центру розвитку кооперативів – один з прикладів реалізації Стратегії економічного розвитку Черкаської області на період до 2020 року»

25 листопада 2016, 17:43
Валентин Тарасенко: «Відкриття регіонального Центру розвитку кооперативів – один з прикладів реалізації Стратегії економічного розвитку Черкаської області на період до 2020 року»25 листопада 2016 року відкрито регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів, що створено за проектом Євросоюзу на умовах співфінансування. Так, 80% його вартості сплачено коштом ЄС, решта 20% — Черкаської обласної ради.

Участь в його відкритті взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Валентин Тарасенко: «Відкриття регіонального Центру розвитку кооперативів – один з прикладів реалізації Стратегії економічного розвитку Черкаської області на період до 2020 року»Виступаючи перед присутніми, Валентин Петрович зазначив, що створення цього кооперативу завдяки зусиллям багатьох партнерів отримало практичний результат. Ще в 2015 році було затверджено обласну Програму розвитку кооперативного руху до 2020 року, а вже через рік, у жовтні 2016 року, обласна рада утворила комунальне підприємство «Регіональний навчально-практичний центр розвитку багатофункціональних кооперативів Черкаської обласної ради».

– За цей час майже 50 сімей повірили в цю справу. І сьогодні відроджується віра в те, що кожен працюючий на селі зможе мати роботу і отримувати прибуток, – підкреслив Валентин Тарасенко. – База вже є. Користуючись нагодою, дякуємо європейським партнерам за допомогу. Реалізація цього проекту є ще одним прикладом виконання в області Стратегії економічного розвитку Черкащини на період до 2020 року. Люди втомилися від обіцянок політиків, а вимагають конкретних справ. Обласна влада працює, щоб заплановані проекти ставали реальністю.

Валентин Тарасенко: «Відкриття регіонального Центру розвитку кооперативів – один з прикладів реалізації Стратегії економічного розвитку Черкаської області на період до 2020 року»З подією в кооперативному рухові на Черкащині присутніх привітали голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, начальник управління розвитку АПК облдержадміністрації Ігор Колодка, менеджер проектів Представництва ЄС в Україні Мирослава Дідух, керівник проекту ЄС « Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Колін Меддок, а також безпосередні учасники проекту, які вже юридично оформили кооперативи і працюють.

Валентин Тарасенко: «Відкриття регіонального Центру розвитку кооперативів – один з прикладів реалізації Стратегії економічного розвитку Черкаської області на період до 2020 року»Право перерізати стрічку було надано голові облдержадміністрації Юрію Ткаченку та менеджеру проектів Представництва ЄС в Україні Мирославі Дідух.

Учасники заходу мали можливість оглянути модульні приміщення, в яких утримуватиметься маточне поголів’я кролів кращих селекцій.

Валентин Тарасенко: «Відкриття регіонального Центру розвитку кооперативів – один з прикладів реалізації Стратегії економічного розвитку Черкаської області на період до 2020 року»Як зазначалося, реконструкцію приміщень центру здійснено у рамках проекту “Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів”, який фінансує Європейський Союз за програмою “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні” та коштів обласного бюджету.

Одним із основних завдань проекту є зменшення рівня безробіття в селах.

Довідково.
Валентин Тарасенко: «Відкриття регіонального Центру розвитку кооперативів – один з прикладів реалізації Стратегії економічного розвитку Черкаської області на період до 2020 року»Центр надаватиме новоствореним сільським кооперативам різнобічну підтримку —ветеринарний, зоотехнічний, бухгалтерський, юридичний та управлінський супровід.

В рамках проекту вже створено в області 48 кооперативів, а саме: 38 з кролівництва, сім — сушіння фруктів та три — садівництва.

Загальна вартість проекту склала 617 тисяч євро. Під час його створення було проведено 20 інформаційних семінарів у кожному районі.

Завдяки створення цих кооперативів близько 500 осіб сільського населення Черкащини отримають роботу.