Філософія життя Олени Семерез виставлена картинами в обласному художньому музеї

25 листопада 2016, 10:14
Філософія життя Олени Семерез виставлена картинами в обласному художньому музеї24 листопада 2016 року відкрилася персональна виставка Олени Семерез. У залах обласного художнього музею свої роботи вона презентує вже другий рік поспіль. Нині експозиція налічує двадцять сім робіт, створених авторкою протягом 2014–2016 років.

Більшість творів вперше представлена на широкий загал. Вони дозволяють простежити найдрібніші зміни у почерку, пластичних, живописних і композиційних рішеннях художниці.

Філософія життя Олени Семерез виставлена картинами в обласному художньому музеїНагадаємо, що Олена Семерез народилася у 1980 році, живе і працює у Черкасах. Вищу освіту отримала на кафедрі економіки і маркетингу Харківського аерокосмічного університету ім. М.Жуковського, здобувши ступінь спеціаліста. Однак палке бажання бути художником не дозволило їй полишити улюблену справу, якою займається ще з дитинства.

Так, творчий хист до малювання проявився ще у юні роки. Олена закінчила Смілянську дитячу художню школу.

Філософія життя Олени Семерез виставлена картинами в обласному художньому музеїУ її творчості яскраво звучить романтична нота. Помітно, що художниця знаходиться у пошуках ідентифікації, тому у своїх темах і втілених образах вона звертається до споглядальності, деякої символіки, буттєвих тем, створюючи їх нові прочитання та контексти.

Такі роботи привертають увагу глядача, спонукають його до взаєморозуміння та емоційного співпереживання.

Філософія життя Олени Семерез виставлена картинами в обласному художньому музеїХудожній світ Олени Семерез залежить виключно від її особистості як творця, мислителя. Вона не просто прагне об\'єктивізувати навколишню дійсність, але артистично переосмислити її. Тому можна з впевненістю сказати, що всі роботи наповнені філософією життя самої художниці і є справжнім і безпосереднім виявом його цінності й цілісності.

Особлива простота, легкість і спокій (яких, до речі, так не вистачає людині з її пристрастями) простежується у роботах невеликого формату, виконаних у новій для авторки техніці пастелі (роботи «Ріка бажань», «Таємниця», «Червоне море» та ін.). Витончена і ніжна, пастель унікальна своєю співпричетністю як до мистецтва живопису, так і до графіки.

Філософія життя Олени Семерез виставлена картинами в обласному художньому музеїОлена Семерез вміло працює з лінією, кольором, створюючи м\'яке повітряно-світлове середовище. Штрихова вібрація, розтушування деяких пігментів фарби, мерехтіння відтінків разом створюють атмосферу певної недомовленості та таємничості.

Роботи Олени Семерез – це роздуми і емоції. Лагідна манера письма спонукає до тихого споглядання, розмислів і філософської бесіди. Художниця запрошує здійснити захоплюючу подорож вулицями нічного міста, насолодитися поетикою природи («Зимовий день», «Вечірня», «Тиша»), відчути оригінальне в тому, що здається буденним («Ніжність», «Тибет», «Інь і Ян»), а також поринути у світ фантазії та казки («Магічний», «Ніч перед Різдвом», «Pink Planet»).