Красу, яку створив Бог у природі, Олег Чижиков демонструє людям

23 листопада 2016, 18:33
Красу, яку створив Бог у природі, Олег Чижиков демонструє людям19 листопада 2016 року Обласний художній музей у своїх стінах вперше презентував персональну виставку Олега Миколайовича Чижикова (нар. 1961 р., м. Черкаси) – художника, протоієрея, настоятеля парафії Успіння Пресвятої Богородиці Української Православної церкви Київського Патріархату Черкаської Єпархії (храм знаходиться на території Обласного онкологічного диспансеру).

Здається, що власне Живопис обрав для себе Олега Чижикова, а не навпаки. Оскільки, починаючи зі шкільних уроків, малювання, образотворче мистецтво супроводжує автора виставки протягом усього його життя. Переломним етапом у житті Олега Чижикова стає 2003 рік: рукопокладення у сан, навчання у Духовній Семінарії та Академії.

Красу, яку створив Бог у природі, Олег Чижиков демонструє людямДалі – будівництво храму, після завершення якого майже весь свій вільний час митець присвячує живопису. Основну мету своєї творчості він вбачає у прагненні продемонструвати людям ту красу, яку створив Бог у природі, показати, що життя не завжди суєтне.

Нині творчий доробок художника презентують тридцять робіт, серед яких жанрово переважає класичний реалістичний пейзаж та натюрморт. Більшість полотен невеликого формату, що дозволяє краще відчути та пережити захват від природи довкола нас.

Красу, яку створив Бог у природі, Олег Чижиков демонструє людямПейзажі засновані на стишеному спогляданні та спостереженні за найдрібнішими змінами, коливаннями настроїв природи. Мазки накладаються один на один так, що протилежні кольори гармонійно доповнюють та підсилюють звучання одне одного.

Вони створюють потрібний оптичний ефект, щоб туман стелився, сонце «запліталося» поміж дерев, сніг морозно блищав, а повноводні річки хвилювалися.

Художник Олег Чижиков прославляє світ як творіння Бога, адже все в ньому є відображенням Божественного начала.

Його полотна змушують по-новому подивитися на світ. Вони торкаються почуттів та, безперечно, знаходять відгук у наших душах.