В обласному художньому музеї відкрито виставку творів уманських художників, присвячена 400-річчю першої писемної згадки про Умань

21 листопада 2016, 11:40
В обласному художньому музеї відкрито виставку творів уманських художників, присвячена 400-річчю першої писемної згадки про Умань18 листопада 2016 року у Черкаському обласному художньому музеї відкрилася виставка уманських художників, присвячена дню заснування міста – 400-річчю першої писемної згадки про Умань.

На виставці експонується 76 творів (живопис, графіка, скульптура) двадцяти шести художників, які живуть, народилися або навчалися в Умані.

Серед учасників виставки є і випускники Національної Академії образотворчого мистецтва України, Української академії друкарства, Харківського художньо-промислового інституту, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та ін.

В обласному художньому музеї відкрито виставку творів уманських художників, присвячена 400-річчю першої писемної згадки про УманьБільшість авторів експонованих творів є постійними учасниками не тільки регіональних, а й всеукраїнських та міжнародних виставок, а їх твори є в музейних та приватних колекціях в Україні і за кордоном.

Чарівні куточки знаменитої на весь світ «Софіївки» відобразили у своїх творах Володимир Крижанівський, Петро Богомаз, Жанна Шевченко.

Особливому колориту уманської архітектури присвятили свої твори Віктор Лісаченко, Ярослав Чижевський, Борис Яцюк, Сергій Шандра, Василь Власюк, Ганна та Юля Вахламові, ЛарисаГоменюк, Людмила Дронь, Тарас Кожушко.

В обласному художньому музеї відкрито виставку творів уманських художників, присвячена 400-річчю першої писемної згадки про УманьЄ на виставці і портрет української громадської діячки періоду УНР уманчанки Надії Суровцевої.

Події україно-російської війни 2013–2016 років знайшли відображення в одному з творів Ігоря Шевчука, який працює в техніці дереворізьблення.

Представила свої твори на виставку і молода талановита художниця Дарина Дьома-Пісна, твори якої вже побували на виставках в Італії, Англії, Іспанії.