Хлібороби Черкащини відзначають День працівників сільського господарства

17 листопада 2016, 17:43
Хлібороби Черкащини відзначають День працівників сільського господарства«Не зважаючи на те, що нині в аграрному комплексі багато робіт виконує техніка, основним господарем на землі були і є працелюбні і талановиті люди. І для кожного українця здавна найважливішим залишається бути господарем на власній землі», – про це наголосив голова обласної ради Олександр Вельбівець, вітаючи аграріїв Черкащини з професійним святом на урочистостях, що відбулися сьогодні в обласній філармонії.

Хлібороби Черкащини відзначають День працівників сільського господарстваОлександр Іванович зазначив також, що День працівників сільського господарства фактично увінчує напружений хліборобський рік. Завдяки наполегливій праці аграріїв, їхнім знанням і досвіду область постійно демонструє високі показники розвитку галузі. Не став винятком і нинішній рік. За непростих економічних і погодних умов наші хлібороби зібрали понад 3 млн. тонн зернових і зернобобових культур.


Хлібороби Черкащини відзначають День працівників сільського господарства«Ми добре знаємо ціну цих успіхів. І те, як багато ще треба зробити для повного відродження села, для дієвої підтримки сільгоспвиробника, – зауважив голова обласної ради. – Як і ви, прагнемо зробити все, щоб сільське господарство стало насправді прибутковою галуззю. У цьому напрямку й працює обласна влада та депутатський корпус Черкащини, здійснюючи фінансування комплексних цільових програм, схваливши ряд звернень до керівництва країни щодо вирішення актуальних питань галузі».

Як приклад ефективної взаємодії, Олександр Вельбівець назвав розвиток кооперативного руху на селі. Дієвою основою для цього стала обласна Програма підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2020 року.

Хлібороби Черкащини відзначають День працівників сільського господарства Голова обласної ради висловив присутнім на святі та всім хліборобам Черкащини глибоку вдячність за самовіддану працю, за хліб на столі, за любов до землі, терпіння і витримку та побажав миру, міцного здоров’я , благополуччя, добрих засівів та щедрих врожаїв.

На завершення свого виступу Олександр Вельбівець вручив низці працівників сільського господарства Почесні грамоти обласної ради.

Святковий настрій для присутніх створювали Заслужені артисти України брати Назарій і Дмитро Яремчуки, які майже годину радували самобутніми яскравими українськими піснями.