Голова обласної ради провів нараду з головами районних рад

11 листопада 2016, 20:31
Голова обласної ради провів нараду з головами районних рад11 листопада 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів нараду з головами районних рад області.

Її учасники розглянули кілька питань. Зокрема, заслухано інформацію начальника відокремленого структурного підрозділу Одеської залізниці «Шевченківська дирекція залізничних перевезень» Миколи Малинки щодо компенсації пільгових перевезень пасажирів залізничним транспортом в Черкаській області.

Потім директор КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» Владислав Свириденко повідомив про результати проведеної реформи в цій галузі та закликав до співпраці органи місцевого самоврядування задля сталого функціонування системи екстреної медичної допомоги в області, забезпечення співфінансування для оновлення та придбання сучасних автомашин швидкої допомоги.

Голова обласної ради провів нараду з головами районних радНа налагодженні співпраці з Фондом захисту прав інвалідів в Черкаській області та забезпечення їх прав на місцях виступила директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ольга Хоменко, а радник голови обласної ради Наталія Старікова зупинилася у своєму виступі на взаємозв’язках влади і громади при вирішенні насущних питань.

Одним із гострих питань, що викликало бурхливе обговорення, – продовження практики обласним відділенням Держгеокадастру та його структурними підрозділами на місцях не забезпечення учасників АТО земельними ділянками. Учасники наради попередили представника Держгеокадастру, що у разі неприйняття необхідних мір будуть змушені вдатися до радикальних дій задля захисту тих людей, які відстоюють Україну на Сході.

Підбив підсумки наради голова обласної ради. Він зазначив, що всі зауваження і пропозиції, висловлені в ході обговорення питань порядку денного, будуть узагальнені і встановлені конкретні терміни для виконання.