Обласний художній музей долучився до свята Хелоуін як до свята урожаю

01 листопада 2016, 16:44
Обласний художній музей долучився до свята Хелоуін як до свята урожаюХелоуін традиційно сприймається як американське та західноєвропейське свято. І дійсно, це свято відзначається напередодні католицького Дня всіх святих і особливо поширене в англомовних країнах.

Останнім часом Хелоуін став популярним і в Україні, здебільшого як можливість розважитися і весело провести вечір з певною тематикою відпочинку. Нічого дивного в цьому немає, адже ще з давніх часів традиції одних народів поступово переносилися чи проникали в інші культури.

Обласний художній музей долучився до свята Хелоуін як до свята урожаюУ ХХІ ст. процеси євроінтеграції віднайшли своє відображення у культурному просторі України. Молодь активно переймає європейські традиції, відшукуючи їх аналоги у себе на Батьківщині.

Орієнтуючись на інтереси творчо активної молоді, обласний художній музей цьогоріч запропонував усім долучитися до Хелоуіна як свята урожаю. Це символічна назва відносить нас у ті давні часи, коли наші предки саме до кінця жовтня завершували обмолот зерна та інші роботи. Оскільки по часу це співпадає з Хелоуіном, то наші відвідувачі отримали певний мікс осіннього свята.

Обласний художній музей долучився до свята Хелоуін як до свята урожаюМузей підготував тематичні майстер-класи з виготовлення ляльки із кукурудзяного листя, декоративних гарбузів, розпису керамічних прикрас та багато іншого.

Поціновувачі класичного мистецтва відвідали екскурсію «Містичні історії портретів», а також спробували розгадати таємниці музейних експонатів (вікторина для кмітливих).

Астролог Ольга Скрипник підготувала розповідь про те, що пророкують зорі на Хелоуін, чим неабияк порадувала наших відвідувачів.

Творча майстерня «Яся» як завжди зустріла оригінальним бренд-волом, де відвідувачі могли зробити чудові фото на згадку. Також проведено костюмоване дефіле і визначено переможців, які отримали приємні сюрпризи-подарунки.

Обласний художній музей долучився до свята Хелоуін як до свята урожаюНаші маленькі гості відвідали не лише майстер-класи, але й залюбки розмальовували свої обличчя чудернацькими фарбами та побували у ролі справжніх рятівників, допомагаючи казковим героям (напільна гра «Допоможи друзям»).

Фанати Гаррі Поттера зійшлися у справжньому поєдинку із самим Магістром клубу та спробували перемогти його силою чар у грі «Поттероманія». Своїми експериментами дивувала й Лабораторія Монстрів.

Музичний супровід вечора забезпечив ді-джей від «PROMO-проекту». Солоденькими смаколиками пригощав кондитерський цех «Ласуня».