Валентин Тарасенко взяв участь в прес-конференції з презентації конкурсу на посаду очільника Агенції регіонального розвитку

31 жовтня 2016, 19:32
Валентин Тарасенко взяв участь в прес-конференції з презентації конкурсу на посаду очільника Агенції регіонального розвиткуСьомою сесією обласної ради створено Агенцію регіонального розвитку у Черкаській області, засновниками якої є Черкаська обласна державна адміністрація, Черкаська обласна рада, Асоціації підприємців, навчальні заклади, наукові установи та профільні громадські об’єднання.

З прийняттям рішення створено умови для формування штату, підбору кандидатури на посаду директора і працівників.

З цією метою 31 жовтня в агентстві «Укрінформ» проведено прес-конференцію, у якій взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань, представники бізнесу та громадськості.

Під час конференції фактично презентовано відкриття конкурсу з відбору кандидатів на посаду директора цієї Агенції в Черкаській області, що триватиме до кінця листопада. Як заявили представники області, водночас з очільником Агенції підбиратимуть і 10-15 осіб до майбутньої команди.

– Оскільки нашою основною метою є розвиток регіону та подальша допомога не лише із залучення інвестицій, а й іноземної грантової допомоги, – для нас дуже важливо, щоб не було репутаційних ризиків і керівник цієї установи був обраний абсолютно прозоро. Щодо вимог, то він, перш за все, має бути фахівцем, – наголосив Ярослав Березань.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко у своєму слові зазначив, що ми маємо негативний досвід регіонального розвитку через діяльність комунальних підприємств.

– Не можна досягти мети, якщо засоби не відповідають цілі, – підкреслив Валентин Петрович. – Тому впевнений, що симбіоз наукової думки, енергії підприємництва, міцного слова влади допоможе знайти той шлях, яким можна вже йти сьогодні, не чекаючи на якийсь потяг, – і продовжив:

«Сьома сесія обласної ради, депутати підтримали створення Агенції на нових засадах, тому перший крок дуже відповідальний. Нам треба знайти такого керівника, від якого залежатиме, як швидко отримають підтримку ті, які прийняли рішення і готові розвивати свої громади, в тому числі і область. Підтримка депутатів є, в тому числі і коштами. Тому шукаємо особистість, яка здатна виконати поставлені завдання».