Катеринопільська районна рада провела конструктивну сесію

21 жовтня 2016, 22:13
Катеринопільська районна рада провела конструктивну сесію20 жовтня 2016 року відбулося пленарне засідання восьмої сесії районної ради, яку провів голова районної ради Віталій Верета.

В його роботі взяли участь депутат обласної ради Олександр Коваленко, голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко та її заступники, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ та організацій, сільські, селищні голови.

Перед початком пленарного засідання за дорученням Черкаського крайового товариства українського козацтва осавул Катеринопільського козачого товариства «Калниболотський курінь» Микола Гордашевський вручив нагороди та привітав ряд земляків, які були відзначені рішенням Великої ради українського козацтва.

Потім депутати розглянули питання порядку денного. З інформацією про виконання районного бюджету за 9 місяців 2016 року виступила Тамара Чоловська - в.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації, яка повідомила, що за 9 місяців 2016 року до загального фонду районного бюджету надійшло 96847,8 тис.грн. (104,0 відсотки), спеціального 6608,5 тис.грн. (128,4 відсотка). Без урахування міжбюджетних трансфертів загальний обсяг доходів районного бюджету склав 14432,2 тис.грн. або 158,3 відсотка. Видатки загального фонду районного бюджету склали 96138,9 тис.грн. або 72,3 відсотка до уточнених призначень на рік, по спеціальному фонду 6179,9 тис.грн. або 63,6 відсотка до річних призначень 2016 року.

Своєчасно та в повній мірі проводилася оплата праці працівників бюджетних установ району та здійснювалось фінансування першочергових та захищених статей видатків. Дотримано соціальну спрямованість бюджету.

При розгляді питання щодо організації харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів доповнили рішення та додали до переліку категорій дітей – членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли) чи пропали безвісти під час проходження військової служби та дітей, хворих на цукровий діабет першого типу.

Під час засідання було прийнято ряд районних програм: підтримки органів виконавчої влади Катеринопільського району на 2016 рік; забезпечення функціонування Центру обслуговування платників податків Катеринопільського району на 2016-2017 роки; забезпечення функціонування сектору з питань державної реєстрації райдержадміністрації в Катеринопільському районі на 2016-2018 роки; з матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони району на 2016-2017 роки.

Також були внесені зміни до ряду районних програм.

Далі депутати внесли зміни до рішення районної ради від 29.12.2015 № 2-5/VІІ “Про районний бюджет на 2016 рік”, за якими збільшено дохідну частину загального фонду районного бюджету на суму 2,8 млн.грн. у зв’язку з її перевиконанням, відповідно збільшено видатки освітньої та медичної галузі по 1 млн. грн., відділу культури - майже 200 тис.грн. та профінансовано ряд районних програм на суму 170,5 тис.грн.

За рахунок субвенції з обласного бюджету на соціально-економічний розвиток регіонів в сумі 100,5 тис.грн. збільшено видатки на поліпшення матеріально-технічної бази та придбання медикаментів для медичної галузі, на придбання оргтехніки Киселівській сільській раді та для придбання мотокоси Катеринопільській селищній раді. Також здійснено перерозподіл видатків районного бюджету.

Депутати прийняли ще низку рішень, зокрема щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

На завершення засідання народні обранці схвалили звернення до Прем\'єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо вирішення питання виділення коштів на здійснення заходів соціально-економічного розвитку Катеринопільського району в частині фінансування проекту «Реконструкція ЗОШ №2 з добудовою корпусу зі спортзалом, їдальнею, тиром та класами», а також звернення до народного депутата України Бобова Г.Б. щодо вирішення питання виділення коштів на здійснення заходів соціально-економічного розвитку району та щодо внесення змін до проекту Державного бюджету України на 2017 рік в частині розподілу освітньої та медичної субвенцій.